Передплата 2024 «Добрий господар»

WikiLeaks оприлюднив нові дані про стеження спецслужб США за Меркель

  • 04.07.2015, 12:28
  • 779

Сайт WikiLeaks опублікував нові дані про те, як Агентство національної безпеки (АНБ) США стежило за співробітниками офісу канцлера Німеччини Ангели Меркель, передає німецьке видання Sueddeutsche Zeitung.

Стверджується, що над цим працював цілий підрозділ співробітників безпеки.

В опублікованих на сайті документах йдеться, що АНБ розпочало роботу з 2011 р. і спеціалізувалася на прослуховування телефонних розмов офісу Меркель.

Раніше німецькі ЗМІ з посиланням на дані WikiLeaks повідомили, що США прослуховували телефони значної частини членів німецького уряду. Ймовірно, в цьому була задіяна і спецслужба Великобританії.

Всього, як стверджує WikiLeaks, в списку персон, за якими шпигувало АНБ, було 69 міністрів та інших чиновників.

Нагадаємо, в кінці червня організація WikiLeaks оприлюднила інформацію про те, що АНБ шпигувало за останніми трьома президентами Франції. Після цього французькі власті викликали на розмову посла США.

Зазначимо, WikiLeaks — міжнародна організація, що займається витоками таємної інформації та її подальшою публікацією на своєму сайті. Джерела інформації завжди залишаються анонімними. Організацію було засновано в грудні 2006 зусиллями австралійця Джуліана Ассанжа.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини