Передплата 2024 ВЗ

У Києві від сьогодні починає працювати патрульна поліція

  • 04.07.2015, 10:14
  • 888

Від сьогодні патрулювати вулиці столиці будуть майже 2 тис. нових патрульних поліцейських, повідомляє 112.ua.

Патрульні вийшли на вулиці столиці у новій формі, що зовні нагадує форму поліцейських Нью-Йорка.

"Форма виробництва американської фірми 5.11 майже не мнеться, крім того, вона володіє водовідштовхувальними властивостями. Річний комплект форми буде включати в себе кілька головних уборів - кашкет і бейсболку. У зимовий комплект форменого одягу увійдуть куртки і в'язані шапочки", - розповіли в МВС.

Амуніція нового поліцейського складається з пістолета "Форт-17", спеціального кишені для двох магазинів до нього, а також гумової палиці. На форменому одязі передбачена можливість кріплення індивідуального жетона поліцейського, а також нагрудний відеокамери. Вона дає можливість вести запис інформації як у режимі відео, так і в режимі запису аудіо. Крім того, оснащення поліцейського включає GPS-обладнання, що дозволяє відслідковувати переміщення нарядів і оперативно управляти ними.

Патрулювати поліцейські будуть на японських автомобілях з гібридними двигунами. Ще в середині травня МВС України отримало 348 автомобілів Toyota Prius.

"Більшість з патрульних поліцейських будуть автопатрулі. Київ щодня будуть обслуговувати 200 автомашин і 100 піших патрулів", - розповіла перший заступник міністра МВС Ека Згуладзе.

Також у кожного патрульного - канадська аптечка в автомобілі і індивідуальні аптечки.

Начальником патрульної поліції Києва став військовий, боєць батальйону "Світязь" Олександр Фацевич.

Верховна Рада України прийняла закон про поліцію 2 липня. Крім того, 2 червня відбулася церемонія випуску першого випуску патрульних поліцейських в Києві, на якій вони отримали сертифікати та напуття від прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та міністра МВС Арсена Авакова.

За словами глави МВС, патрульні поліцейські також незабаром вийдуть на вулиці Одеси, Харкова, Львова, Миколаєва та Луцька.

Схожі новини