Передплата 2024 «Добра кухня»

Тисячі греків вийшли на демонстрації за та проти курсу реформ

  • 04.07.2015, 08:03
  • 680

Тисячі грецьких громадян 3 липня, вийшли до будівлі парламенту в Афінах з протестами проти політики економії та на знак підтримки позиції уряду відносно міжнародних кредиторів.

Водночас тисячі людей зібрались біля старого Олімпійського стадіону в Афінах під гаслом "Ми залишаємось в Європі".

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на інформаційне агентство dpa.

Люди, які виступають за підтримку курсу реформ вимагають, щоб прем’єр-міністр Алексіс Ципрас знайшов порозуміння із партнерами й кредиторами, аби Греція залишилась у Єврозоні.

Демонстранти, які планують сказати на референдумі "Ні", виступають проти подальших суворих заходів заощадження й скандують: "Досить економії!".

За повідомленнями ЗМІ, близько 200 радикалів у масках намагались зірвати демонстрацію, яка закликає голосувати на референдумі проти реформ. Вони підпалили смітники, однак поліція відтіснила їх з площі перед парламентом, зазначають очевидці.

5 липня в Греції має відбутись референдум, де громадяни вирішать, чи підтримувати запропонований кредиторами курс реформ.

За результатами опитування інституту ALCO, 44,8 відсотка опитаних готові проголосувати за реформи. Проти виступають 43,4 відсотка, а 11,8 відсотка ще не визначилися.

Схожі новини