Передплата 2024 ВЗ

Кличко погодився виділяти землю незаконним забудовникам Майдану

  • 03.07.2015, 18:22
  • 964

Київська рада профспілок знесе незаконно надбудовані два поверхи над Будинком профспілок на Майдані Незалежності в обмін на землю на Хрещатику.

Це випливає з меморандуму, підписаного головою Київської міської ради профспілок Валентином Мельником і мером столиці Віталієм Кличком, який отримала програма "Схеми" — спільний проект Радіо Свобода і Першого суспільного.

У меморандумі йдеться про те, що Київська міська рада профспілок зобов’язується врегулювати судовий спір з Київрадою і розібрати незаконну надбудову, а Київрада, в свою чергу, "розгляне можливість збільшення площі зі збереженням існуючої висоти будівлі".

Тобто, з документу випливає, що в обмін на знесення надбудови місто виділить землю забудовнику і забезпечить ще низку привілеїв для підрядника, йдеться в сюжеті. Зокрема, за меморандумом, міська влада зобов’язується сприяти розвитку спорту у місті — відводити земельні ділянки під спортивні бази.

"Сторони будуть взаємодіяти з питань, пов’язаних з діяльністю профспілок у Києві, зокрема підтримки функціонування спортивних баз у місті Києві та їх розвитку. <...> співпраці у сферах спорту та туризму, вирішення питань відведення земельних ділянок для створення повноцінних спортивних баз та їх розвитку", — йдеться у меморандумі.

Як відомо, незаконні поверхи над Будинком профспілок на Майдані Незалежності на замовлення Київської міської ради профспілокдобудувала компанія "Буд Жил-Пром". Це фірма з орбіти голови Федерації греко-римської боротьби Києва, а в минулому — фігуранта кримінальних хронік столиці — Івана Балабана.

Ймовірно, стаття меморандуму про відведення землі під спортивні бази стосується саме Федерації, йдеться в сюжеті. А зведення двох зайвих поверхів над Будинком профспілок могло бути підготовкою до захоплення землі на Хрещатику, додають журналісти.

Схожі новини