Передплата 2024 «Добрий господар»

Затримано автора SMS, який давав вказівки судді голові Апеляційного суду

  • 03.07.2015, 13:01
  • 949

Слідчі Генпрокуратури спільно з працівниками СБУ затримали автора SMS-повідомлень, адресованих судді Апеляційного суду м. Києва Антону  Чернушенку.

Про це Українській правді повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

"Слідчі прокуратури спільно з працівниками СБУ 02 липня 2015 року в порядку ст. 208 КПК України затримали автора SMS-повідомлень, який є сином голови Апеляційного суду м. Києва Чернушенка", - зазначили в управлінні.

"У вказаних SMS-повідомленнях містились вказівки про прийняття рішень у судових справах, що розглядаються Апеляційним судом м. Києва, які отримував суддя Апеляційного суду м. Києва Чернушенко", - зазначили у Генпрокуратурі.

"Встановлено, що упродовж січня 2013 — червня 2015 років Дмитро Чернушенко, зі свого мобільного телефону надсилав SMS-повідомлення судді Апеляційного суду м. Києва — Антону Чернушенку із вказівками щодо прийняття рішення у справах, які перебувають на розгляді у вказаному суді", - зазначили у ГПУ.

"Надалі Антон Чернушенко вчиняв втручання в автоматизовану систему документообігу суду "АСЕД Апеляція" з метою штучного розподілу справ та визначення себе головуючим чи суддею у складі колегії, яка розглядає вказану справу, щоб мати змогу постановляти завідомо неправосудні рішення (ухвали)", - зазначили в Генпрокуратурі.

Затриманий Дмитро Чернушенко знаходиться в СІЗО, упродовж 24 годин після затримання йому має бути оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, після чого готуватимуться документи для звернення до слідчого судді з клопотанням про обрання міри запобіжного заходу.

Схожі новини