Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Польщі зруйнували ще один пам’ятник воякам УПА

  • 03.07.2015, 12:35
  • 1 427

У селі Вєжбіца Томашув-Любельського повіту Люблінського воєводства на півдні Польщі зруйновано черговий пам’ятник на могилі бійців УПА, які загинули у бою з підрозділом НКВС.

У Польщі зруйнували ще один пам’ятник воякам УПА
У Польщі зруйнували ще один пам’ятник воякам УПА

Про це власному кореспондентові Укрінформу в Польщі повідомив голова Об’єднання українців у Польщі (ОУП) Петро Тима.

"Пам’ятник частково знищено, розмальовано фарбою, на ньому нанесено польські символи і напис із закликом до ненависті на національному грунті — "смерть УПА". Обставини справи вказують, що йдеться про чітко сплановані дії, спрямовані на погіршення українсько-польських відносин",- зазначив Тима.

За його словами, з цього приводу ОУП написало заяву до прокуратури міста Томашув-Любельський щодо підозри у скоєнні злочину. Крім того, організація написала у прокуратуру заяву про підозру у скоєнні злочину щодо руйнування наприкінці червня двох інших українських місць пам’яті - на горі Монастир та у селі Радруж Любачівського повіту Підкарпатського воєводства Польщі.

У ній організація українців просить вивчити відеозапис, розміщений на одному з патріотичних сайтів Польщі, на якому зафіксовано моменти нищення вандалами цих пам’ятників, з метою встановлення і покарання зловмисників.

Нагадаємо, з початку року зафіксовано кілька випадків руйнування українських місць пам’яті на півдні Польщі, при цьому чотири з них - упродовж останнього місяця.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини