Передплата 2024 ВЗ

Порошенко жорстко відреагував на спробу організувати "вибори" в "ДНР-ЛНР" 18 жовтня

  • 02.07.2015, 19:35
  • 5 318

Президент зазначив, що заяви про так звані вибори поки що не належать терористам - вони продиктовані Кремлем.

Спроби провести вибори на тимчасово окупованих територіях на сході України означатимуть порушення російською стороною досягнутих у Мінську угод, заявив на прес-конференції в четвер президент України Петро Порошенко.

"Спроби провести 18 жовтня незаконні, не відповідно до українського законодавства та критеріїв ОБСЄ вибори означатимуть жорстку атаку РФ на Мінські угоди, досягнуті 12 лютого 2015 року. Я упевнений, що це буде надзвичайно безвідповідально і матиме руйнівні наслідки для процесу деескалації напруження в окремих регіонах Донецької та Луганської областей", - заявив Порошенко.

При цьому він зазначив, що ці заяви про так звані вибори поки що не належать терористам. "Якщо ці заяви будуть схвалені Російською Федерацією, то ми, на жаль, отримаємо дуже небезпечні та неприємні прецеденти", - наголосив президент.

"Коли був атакований мінський протокол, підписаний у вересні 2014 року? 2 листопада 2014 року, коли російська влада провела фейкові, незаконні вибори на окупованих територіях, які зруйнували весь той прогрес і перспективи, які були розроблені для імплементації мінського процесу", - пояснив глава держави.

Раніше в четвер російські ЗМІ розповсюдили інформацію, що в четвер "голова" "ДНР" Олександр Захарченко призначив на 18 жовтня 2015 року проведення "місцевих виборів" на всій території "ДНР".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини