Передплата 2024 «Добрий господар»

У США оприлюднили прізвища 5 російських генералів, що курують бойовиків

  • 02.07.2015, 17:10
  • 1 114

Американське видання Bloomberg оприлюднило докази присутності військових РФ на Донбасі надані СБУ і підтверджені розвідкою США.

Так видання оприлюднило презентацію СБУ, яка була передана Білому Дому, Держдепартаменту та Розвідці США минулого місяця.

Зокрема, у презентації зазначається, що ключову роль в окупації територій відіграють п’ять російських генералів і російський полковник.

"Американські офіційні особи підтвердили отримання документу та повідомили, що інформація, яка міститься в ньому, в цілому відповідає даним американської розвідки щодо російської діяльності в Україні. За понад рік чиновники з США і НАТО звинуватили російські сили спецпризначення та військову розвідку у допомозі сепаратистам в Україні", - пише видання.

Згідно з повідомленням СБУ, до ситуації на Донбасі причетні Генерал-майор Олег Муссович Цеков, командир 200-й окремої мотострілкової Печенезької бригади також відомий як Олег Турнов, командир другої бригади "народної міліції "ЛНР".

Ще одним військовим, який впливає на ситуацію на Донбасі, є генерал-майор Валерій Миколайович Солодчук, якого називають командиром першої армії сил "Новоросії" в Донецьку.

Також вказаний генерал-майор Сергій Юрійович Кузовлєв, який командує регулярними російськими силами спецоперацій в районі Луганська.

Генерал-майор Олексій Володимирович Завізьон, координатор російських регулярних сил спецоперацій в донецькому регіоні.

Крім того ідентифіковано Генера-майора Романа Олександровича Шадріна та полковника Анатолій Костянтиновича Баранкевича — колишнього міністра оборони у Південній Осетії, а тепер радник з бойової готовності в "ЛНР".

Крім того, у презентації наводиться загальна кількість тренувальних таборів для бойовиків, організованих Росією.

Джерело: Українська правда

Схожі новини