Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко: "Вибори в "ДНР" означатимуть жорстку атаку Росії на Мінськ-2"

  • 02.07.2015, 17:24
  • 887

Спроба терористів провести 18 жовтня незаконні вибори на Донбасі означатиме жорстку атаку Російської Федерації на Мінськ-2.

Про це заявив Петро Порошенко під час спілкування зі ЗМІ разом з главою Польщі Броніславом Коморовським, передає "Укрінформ".

"Я ніколи не коментував і не збираюся коментувати будь-які висловлювання терористів. Але вважаю, що ці заяви належать поки що не терористам. Якщо ці заяви будуть схвалені Російською Федерацією, то ми, на жаль, маємо дуже небезпечні і неприємні прецеденти. Спроба провести 18 жовтня незаконні, не у відповідності до Мінських домовленостей, не у відповідності до українського законодавства, не у відповідності до критеріїв ОБСЄ фейкові вибори означатиме жорстку атаку Російської Федерації на Мінськ-2", - сказав Порошенко.

Так, за словами Президента, мінський протокол від 5 вересня 2014 року "був атакований" 2 листопада, коли російська влада провела фейкові незаконні вибори на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, які зруйнували увесь той прогрес, який був напрацьований для імплементації мінського процесу.

"Впевнений, що це буде надзвичайно безвідповідально і матиме руйнівні наслідки для процесу деескалації в окремих районах Донецької і Луганської областей. Отже, сподіваюся, що цього не буде", - наголосив Глава держави.

Схожі новини