Передплата 2024 «Добра кухня»

Скандальний менеджер Коломойського Лазорко хоче очолити "Укрнафту"

  • 02.07.2015, 16:45
  • 775

Колишній глава "Укртранснафти" Олександр Лазорко має намір брати участь у конкурсі на посаду голови "Укрнафти".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат від БПП Сергій Лещенко.

Депутат також додав скан схвальної рекомендації, яку Лазорку написав професор університету "Крок" Анатолій Француз.

Лещенко сумнівається, що після скандальної діяльності Лазорка в "Укртранснафті" той матиме шанс очолити "Укрнафту", але вважає, що це дасть змогу олігарху Ігореві Коломойському оскаржувати невигідні для нього результати конкурсу.

"Але участь Лазорка — це не тролінг, а типова рейдерська схема. Таким чином, Коломойський через свого агента зможе оскаржувати результати конкурсу з заміни керівника "Укрнафти", — написав Лещенко.

Крім Лазорка, у конкурсі також має намір брати участь колишній львівський губернатор депутат від Партії регіонів Василь Горбаль.

Як відомо, Наглядова рада повністю державної "Укртраснафти" усунула Лазорка з посади керівника в середині березня. У той же деньна підприємство примчав тодішній губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський разом з озброєною охороною і влаштував гучний скандал.

В результаті цього скандалу і Лазорко, і Коломойський втратили свої посади.

За час керування "Укртранснафтою" Лазорко неодноразово діяв в інтересах Коломойського. Зокрема, минулого року він прийняв рішення про відкачку з трубопроводів технічної нафти та зберігання її на підприємствах олігарха. За це останньому держава платила близько 75 мільйонів гривень щомісяця. Зараз це є предметом кримінального розслідування з боку силовиків.

Крім того, Лазорко розмістив два мільярди гривень "Укртранснафти" на депозиті у Приватбанку Коломойського.

В "Укрнафті" державі належить 50% плюс одна акція, Коломойському — 42%. Компанією керує менеджмент олігарха, який тривалий час блокує виплату державі дивідендів та рент на кілька мільярдів гривень.

На 22 липня запланований конкурс з обрання нового керівника "Укрнафти".

Джерело: Українська правда

Схожі новини