Передплата 2024 ВЗ

На Кіровоградщині посадовець Держземагенства здійснював реєстрацію нерухомості за хабарі

  • 02.07.2015, 16:19
  • 1 215

36-річна завідуюча сектором державного кадастрового реєстру відділу Держземагенства одного з районів Кіровоградської області підозрюється у вимаганні та одержанні хабара за вирішення питання видачі витягів з держреєстру на земельні ділянки, розташовані на території району.

Державний службовець 11 рангу 6 категорії вимагала 10 тисяч гривень від юристконсульта приватного підприємства (із розрахунку 50 гривень за реєстрацію одного договору оренди земельної ділянки).

1 липня чиновниця була затримана у службовому кабінеті працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Кіровоградській області у момент одержання 3,5 тисяч гривень за реєстрацію 70 договорів оренди.

Раніше за даним фактом слідчим управлінням УМВС в Кіровоградській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правопорушниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо затримання чиновниці та повідомлення їй про підозру у скоєнні злочину.

Джерело: Магнолія-ТВ

Схожі новини