Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Депутати Думи зажадали повернути їм візи "заради миру в Європі"

  • 03.07.2015, 15:35
  • 1 029

Депутати Держдуми Росії мають намір вимагати скасувати заборону на їхній в'їзд в низку країн, оскільки вона, на їхню думку, становить загрозу миру і безпеці в Європі.

Про це сказано в проекті заяви у зв'язку з відмовою Фінляндії у в'їзді в країну членам російської делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ для участі в черговій сесії асамблеї, повідомляють "РИА Новости".

Документ був внесений в Держдуму в середу.

"Санкційні заходи щодо російських парламентаріїв і делегацій повинні бути скасовані як такі, що свідомо нагнітають обстановку на шкоду миру і безпеці на Європейському континенті", — йдеться в проекті заяви.

У разі прийняття дана постанова буде направлена президенту Росії, уряду, в Громадську палату РФ, ООН, Міжпарламентський союз, Парламентську асамблею ОДКБ, Міжпарламентську асамблею країн СНД, Парламентську асамблею Ради Європи, ПА ОБСЄ, Європарламент і парламент Фінляндії.

Як відомо, раніше Фінляндія не допустила спікера Держдуми РФ Сергія Наришкіна на засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ. У Фінляндії пояснили своє рішення тим, що Він включений в санкційний список ЄС.

Після цього посла Фінляндії викликали в російське МЗС для пояснень.

Схожі новини