Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США вимагають, щоб Швейцарія видала 7 чиновників ФІФА

  • 02.07.2015, 14:11
  • 742

Влада Сполучених Штатів Америки направила запит в Швейцарію щодо екстрадиції сімох чиновників Міжнародної федерації футболу.

Про це в четвер повідомляє "Укрінформ", посилаючись на міністерство юстиції Швейцарії.

"США попросили Швейцарію видати сімох чиновників ФІФА, заарештованих 27 травня у Цюриху. Офіційні запити про екстрадицію були представлені у Федеральному відомстві юстиції (FOJ) вчора ввечері", - зазначається в повідомленні міністерства.

Запит зроблено на підставі ордерів на арешт, виписаних 20 травня федеральною прокуратурою східного округу Нью-Йорка, яка проводить розслідування стосовно чиновників ФІФА.

Їх підозрюють у хабарництві на суму понад 100 мільйонів доларів в обмін на надання медіа та спонсорських прав на спортивні турніри, які проводяться в США та Латинській Америці.

Поліція Цюріха найближчим часом проведе слухання по даному запиту США щодо семи чиновників, чиї імена поки не називаються.

Наголошується, що у чиновників та їхніх адвокатів є 14 днів, щоб відповісти на запит. Цей термін може бути продовжений ще на 14 днів за наявності достатніх підстав.

Як відомо, в кінці травня у ФІФА розгорівся найгучніший корупційний скандал за всю історію федерації, в результаті чого поліція заарештувала деяких футбольних чиновників.

За інформацією американського слідства, обсяги корупції в ФІФА за 20 років склали близько $ 150 мільйонів.

На початку червня стало відомо, що ФБР почало розслідування про можливу корупцію при виборі місць проведення чемпіонатів світу з футболу в 2018 і 2022 роках (право провести чемпіонати отримали відповідно Росія і Катар).

На тлі корупційного скандалу про відставку зі свого поста заявив президент ФІФА Йозеф Блаттер, який наприкінці травня був переобраний на п'ятий термін.

Схожі новини