Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кремль запропонував розірвати договір про кордон між Україною і Росією

  • 02.07.2015, 12:38
  • 1 108

У середу, 1 липня, депутат нижньої палати парламенту Євген Федоров направив звернення на ім'я спікера Державної думи Сергія Наришкіна, він вказав на необхідність звернути увагу парламенту на чинний договір між Російською Федерацією і Україною про російсько-український державний кордон.

«Рішення про возз'єднання з Кримом вже прийнято і реалізовано, так що зараз нам необхідно привести в порядок міжнародні договори у відповідність з прийнятим на конституційному рівні рішенням. Їх треба переглянути, щоб юридично всі документи відповідали Основному закону.

Договір про державний кордоні Росії та України в сьогоднішньому вигляді (згідно з документом півострів Крим у складі України — НБН) не може існувати, і його потрібно денонсувати», — цитує пана Федерова «Известия».

Зазначимо, сам договір про державний кордон між Росією та Україною готувався кілька років, а основні суперечки відбувались з приводу поділу водного кордону Керченської протоки. У результаті питання про межі між акваторіями двох держав на папері залишився відкритим, однак Кримський півострів, згідно з візуальним додатками за ст. 2 договору, був визначений як територія України.

Як повідомляв НБН, російська сторона готова передати Україні більше 20 кораблів, які знаходяться в Криму, після закінчення військових дій на Сході країни.

Схожі новини