Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ООН забезпечить харчуванням постраждалих від конфлікту на Донбасі

  • 02.07.2015, 12:19
  • 530

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) розширює свої операції в східній Україні з наміром забезпечити харчуванням до кінця року до 500 тис. осіб, постраждалих від конфлікту.

Про це повідомив Центр новин ООН, передає Укріфнорм.

"Безперервний конфлікт вже завдав важкий шкоди десяткам тисяч людей, які відчайдушно потребують допомоги. Багато хто опинився в лещатах конфлікту або були змушені кинути свої будинки і зараз живуть у важких умовах", - зазначив керівник ВПП ООН в Україні Жанкарло Стоппоні.

Раніше число осіб, які отримували допомогу від ВПП, було майже в три рази менше. В основному це були жителі Луганської та Донецької областей. Найближчим часом ВПП приступить до поставок продуктів ще в три області - Харківську, Дніпропетровську та Запорізьку.

"Ми робимо все можливе, щоб доставити продовольчу допомогу якомога більшій кількості людей. Ми особливо турбуємося щодо маленьких дітей, які найбільш уразливих", - зазначив Стоппоні.

При цьому він підкреслив, що ВПП буде постачати їжею, в першу чергу, учнів шкіл, дітей у притулках, пацієнтів у лікарнях. Продуктові пайки видаватимуть і через інші соціальні установи в зонах, непідконтрольних уряду України. Додаткове харчування буде надаватися для дітей віком до двох років.

"Програма ООН продовжить підтримку внутрішньо переміщених осіб, які проживають на територіях, підконтрольних уряду України, шляхом грошових переказів і надання ваучерів. На непідконтрольних уряду територіях ВПП буде постачати потребують продовольчими наборами", - зазначають в ООН.

Для здійснення операцій в Україні до кінця цього року ВПП потрібно $30,3 млн.

Схожі новини