Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рада призначила Грицака головою СБУ

  • 02.07.2015, 12:09
  • 891

Верховна Рада призначила Василя Грицака головою Служби безпеки України.

За відповідне рішення проголосували 340 депутатів.

Проти проголосував лише один депутат - позафракційний Віталій Купрій. Ще 30 депутатів утрималися, зокрема - вся фракція "Самопомочі".

Перед голосуванням представник президента у Раді Степан Кубів заявив, що це подання "не було легким" і обговорювалося з депутатами протягом чотирьох днів "до пізньої ночі", а також у четвер зранку ще до відкриття засідання парламенту.

За словами голови комітету з нацбезпеки і оборони Сергія Пашинського, комітет підтримав цю кандидатуру одноголосно. Серед переваг Грицака він назвав те, що той займається реальними справами, "а не піариться у Facebook".

У той же час представник "Самопомочі" і керівник антикорупційного комітету Ради Єгор Соболєв виступив проти підтримки кандидатури Грицака через непрозору систему перепусток у зоні АТО, яка діє зараз, а також через задекларовану ним велику кількість автомобілів, які він невідомо де взяв.

Досі Грицак працював першим заступником голови СБУ.

Як відомо, Рада звільнила попереднього главу СБУ Валентина Наливайченка 18 червня. З таким проханням до депутатів звернувся президент Петро Порошенко. Цьому передував скандал навколо Наливайченка, зокрема — через його конфлікт з Генпрокуратурою.

Схожі новини