Передплата 2024 ВЗ

Порошенко обговорив військову співпрацю з конгресменами США

  • 02.07.2015, 11:35
  • 983

Президент України провів зустріч з делегацією Конгресу США на чолі з конгресменом Пітером Роскамом, яка перебуває в Україні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко висловив вдячність Сполученим Штатам Америки за постійну підтримку України в її боротьбі за територіальну цілісність і суверенітет та наголосив на стратегічному характері партнерства між країнами.

Президент також поінформував американських конгресменів про те, що поточна ситуація на Донбасі продовжує бути напруженою і потребує значних зусиль для унеможливлення подальшої агресії проти України.

Під час обговорення взаємовідносин між Україною та США сторони акцентували увагу на важливості поглиблення співпраці у військовій та військово-технічній сферах з метою модернізації українських Збройних сил, а також використання українського потенціалу в аерокосмічній галузі.

"Зараз ми маємо високий рівень довіри між Україною та США. Саме тому я вважаю критично важливим збільшити нашу військову взаємодію. Сьогодні для цього є усі підстави", — заявив президент.

За його словами, це важливо не лише тому, що така співпраця захищає свободу і демократію в Європі, а ще й дає унікальний досвід протидії "гібридній" війні. Глава держави також наголосив на зусиллях задля підвищення ефективності української армії.

У свою чергу, глава делегації конгресмен Пітер Роскам зазначив, що США разом зі своїми партнерами і союзниками сьогодні постали перед серйозним викликом протидії авторитаризму у світі.

"Саме тому підтримка України є одним із пріоритетів у зовнішній політиці Сполучених Штатів", — наголосив він.

У складі делегації Конгресу США на зустрічі також були присутні конгресмени Діна Тітус, Том Райс, Девід Прайс, Лоіс Каппс, Роб Вудолл, а також посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Схожі новини