Передплата 2024 ВЗ

У Польщі скандал через українця, який поглумився над меморіалом загиблим євреям

  • 02.07.2015, 11:41
  • 1 049

У Польщі скандал через українського підлітка, який опублікував на своєму Facebook фото, на якому він показує середнього пальця меморіалу загиблим євреям у колишньому концтаборі Майданек.

Як пише Gazeta Wyborcza, в понеділок підлітка відрахували зі школи.

В школі міста Свидник, де навчався українець, заявили, що "засуджують вчинок одного з учнів українського походження, зарахованих на навчання протягом 2014/15 року".

"Така поведінка йде врозріз з цінностями, які поділяються нашими учнями. За рішенням директора учень був відрахований", - йдеться у повідомленні школи.

Крім того, вчинком підлітка зацікавилась польська прокуратура.

"У звинуваченнях йдеться про образливий жест у бік меморіалу в Майданеку, мотивований ненавистю до єврейського народу", - сказав директор прокуратури Любліна Павел Банах.

Як зазначається, українцеві може загрожувати до двох років позбавлення волі.

Варто зазначити, що автор скандального знімка згодом видалив його і вибачився перед поляками, зазначивши, що в нього були інші наміри.

"Я зробив це фото, бо просто не люблю євреїв", - написав підліток. Крім того він опублікував іншу світлину з татуюванням у вигляді герба України над якою написав: "Поляк є моїм братом".

Варто зазначити, що українська громада Польщі однозначно засудила вчинок підлітка і заявила, що його вчинок не гідний не лише з точки зору польсько-українських відносин, а й з точки зору людяності.

На місці концтабору Майданек нині розташований музей. В роки нацизму в концтаборі загинуло 80 тис. людей різних національностей.

Схожі новини