Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єврогрупа відмовилась від переговорів з Грецією до референдуму

  • 02.07.2015, 10:39
  • 743

Міністри фінансів єврозони відмовилися обговорювати пропозиції грецького уряду до референдуму щодо умов кредиторів, який має відбутися в неділю.

Про це заявив голова Єврогрупи Єрун Дійсельблум за результатами телеконференції міністрів, йдеться у повідомленні Ради ЄС.

"Враховуючи політичну ситуацію, те, що грецький уряд відкинув попередні пропозиції, референдум, що відбудеться в неділю і рекомендації уряду голосувати "Ні", ми не бачимо підстав продовжувати розмови з цього питання", - зазначив він.

"У найближчі дні не буде переговорів ні на рівні Єврогрупи, ні на рівні грецького уряду і інституцій щодо фінансових угод" - наголосив глава Єврогрупи.

За його словами, міністри чекатимуть результатів референдуму, щоб відштовхуватись від них у подальших діях.

Він висловив жаль з приводу ситуації, що склалася, і заявив, що повністю підтримує греків у їх бажанні залишитися частиною Євросоюзу і єврозони.

Як відомо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у своєму зверненні до грецького народу заявив, що країна отримала кращі пропозиції від міжнародних кредторів, проте референдум, запланований на неділю, все ж відбудеться.

Водночас, ЗМІ з посиланням на лист Ципраса главам Єврокомісії, ЄЦБ та МВФ повідомляли, що уряд Греції погодився прийняти останні пропозиції міжнародних кредиторів за умови внесення незначних змін.

Схожі новини