Передплата 2024 «Добрий господар»

У літака, що впав в Індонезії, був несправний ґвинт

  • 02.07.2015, 10:08
  • 678

Несправність повітряного гвинта, що, ймовірно, викликала проблеми в роботі двигуна, була виявлена ​​у військово-транспортному літаку, що розбився в Індонезії 30 червня.

Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на головнокомандувача ВПС країни Агуса Супріятна.

Той факт, що літак після зльоту повернуло направо і він летів повільніше, ніж повинен був, також вказує на несправність у двигуні, зазначив Супріятн.

Раніше повідомлялося, що остаточні підсумки розслідування катастрофи індонезійські військові обіцяють опублікувати приблизно за два тижні.

Чотиримоторний військово-транспортний літак "Hercules" C-130B, вироблений понад півстоліття тому американською авіакомпанією Lockheed, впав на житловий квартал в південно-західній частині столиці індонезійської провінції Північна Суматра.

Безпосередньо перед катастрофою пілот повідомив диспетчерам про проблеми з двигуном, С-130 зазнав аварії в момент, коли розвертався для повернення на базу. За різними даними, в авіакатастрофі загинули 141-142 людини. ВПС Індонезії вже заборонили підніматися в повітря вісьмом літакам "Hercules" типу В, що перебувають на озброєнні ВПС країни.

Схожі новини