Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поблизу Дзержинська піхота терористів пішла у наступ

  • 01.07.2015, 09:35
  • 1 468

Дві піхотні групи терористів намагалися атакувати позиції сил АТО між селами Ленінське і Шуми на Донеччині.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Між н. п. Ленінське і Шуми під прикриттям мінометного вогню (120-мм міномети) противник силами двох піхотних груп загальною чисельністю до 50 осіб намагався атакувати позиції українських військ", - зазначив Тимчук.

Він наголосив, що щільний вогонь у відповідь з української сторони змусив противника відступити у напрямку північно-західної околиці Горлівки, з боку терористів є втрати.

"Зафіксована активізація Стахановсько-Первомайської тактичної групи бойовиків (склад - місцеві бойовики, російські "козаки" та інші найманці з громадян РФ, а також амністовані злочинці з Краснодарського краю та Ростовської області РФ)", - написав Тимчук.

За його інформацією, артпідрозділи РСЗВ БМ-21 "Град" зі складу даної терористичної групи завдали ударів по Золотому і Врубівці. Під час обстрілу зафіксовано ведення спостереження противником за результатами вогневого нальоту за допомогою оптико-електронного обладнання.

"По н. п. Новотошківське і блокпосту №29 бойовики вели вогонь з чотирьох 82-мм мінометів, перекинутих з боку н. п. Жолобок на автомобілі ГАЗ-66 і декількох УАЗ-469. Також з мінометів (три 82-мм міномети) і АГС-17 бойовики обстріляли позиції українських військ між н. п. Довге і Жовте", - повідомив координатор групи "Інформаційний спротив".

По позиціях сил АТО між н. п. Кримське і Сокольники, а також по самому н. п. Кримському бойовики наносили удари відразу з декількох позицій з АГС-17. Також в даному районі зафіксовано використання бойовиками станкового протитанкового гранатомета СПГ-9 "Спис".

"В районі н. п. Щастя бойовики вели обстріл позицій сил АТО зі стрілецької зброї та мінометів (позиції трьох мінометів - в районі Веселої Гори). По позиціях сил АТО в районі н. п. Станиця Луганська терористи вели вогонь зі ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів (з двох рознесених позицій)", - зазначив Тимчук.

Схожі новини