Передплата 2024 «Добрий господар»

Чорновол: "Потрібно розслідувати діяльність фірм, які виводили державні кошти для Януковича"

  • 30.06.2015, 16:49
  • 915

Правоохоронні органи мають розслідувати діяльність фірм, які виводили за кордон кошти Державного бюджету України за часів Януковича.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол на брифінгу в парламенті.

За її словами, найвідомішою з оборудок, вчинених цими фірмами, є купівля так званих "вишок Бойка" (Юрій Бойко - міністр палива та енергетики в уряді Миколи Азарова).

"Зрозуміло, що "вишки Бойка" насправді не були вишками Бойка. Бойко виводив кошти для Януковича, але, звичайно, мав свою долю", - зазначила народний депутат.

Представник "Народного фронту" повідомила, що так само працювала абсолютна більшість менеджерів Януковича.

"Це пул фірм, через які виводив кошти під час підготовки до Євро-2012 Колесніков, через цей пул фірм виводив кошти Кацуба, і ще цілий перелік тих менеджерів Януковича, які працюють в Україні. Адже нікуди не подівся ані Бойко, ані Кацуба, ані Бакулін. Через цей самий пул фірм виводив кошти й Онищенко — нинішній барон у газовидобувній галузі", - сказала вона.

Чорновол наголосила, що надзвичайно важливо розслідувати всі ці справи.

Вона повідомила, що справа про "вишки Бойка" наразі перебуває в Генпрокуратурі і є по суті "захованою".

"Вимагаю в Генпрокуратури повернути цю справу на розслідування назад до МВС", - заявила Чорновол.

"Я не знаю, з яких причин, можливо, з тих, що в Генпрокуратурі ведуть домовленості ті люди, які продовжують працювати по цих схемах, можливо, там немає спеціалістів, але я знаю, що в МВС таких обмежень немає, і МВС обов'язково цю справу "вишок Бойка" розслідує", - резюмувала представник "Народного фронту".

Схожі новини