Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія надасть Україні знижку на газ у розмірі $40, - Медведєв

  • 29.06.2015, 20:25
  • 1 345

Уряд Росії ухвалив рішення надати Україні на третій квартал знижку на газ у розмірі близько 40 дол. на 1 тис. куб. м, в результаті чого ціна на газ складе $247.

Про це повідомив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, передає "РИА Новости".

"Від української сторони надійшло звернення з проханням продовжити дію знижки... Прийнято рішення підписати постанову уряду, яка на один квартал встановить особливий порядок розрахунків ввізного мита при постачаннях газу в Україну...", - сказав Медведєв на зустрічі з міністром енергетики РФ Олександром Новаком і главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Таким чином, ціна на газ для України складе близько $247,17 за 1 тис. куб. м.

"Кінцева ціна для України за тисячу кубометрів газу на третій квартал складе близько 247,17 долара з урахуванням знижки. Ну а знижка буде в районі 40 доларів", - додав прем'єр.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявляв, що враховуючи нинішній рівень цін на нафту, Росія не може надаватиколишню знижку на газ Україні.

Ще 26 червня глава російського "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що рішення про знижку на газ для України не прийнято, оскільки "Нафтогаз" України не звертався за наданням знижки. Він зазначив, що рішення про знижку для України буде прийматися поквартально.

Схожі новини