Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія виплатила опозиціонерам понад 50 тис. євро

  • 27.06.2015, 12:49
  • 1 274

Росія виплатила опозиціонерам Олексію Навальному і Іллі Яшину компенсацію, яку їм раніше присудив Європейський суд із прав людини.

Як заявили в Міністерстві юстиції Росії і підтвердили у Страсбурзькому суді, відповідно до рішення суду кожен із опозиціонерів отримав по 26 тис. євро, повідомляє "Радіо Свобода".

Скарга Яшина і Навального була пов’язана з рішенням російського суду засудити їх до 15 діб адміністративного арешту за непокору поліції під час несанкціонованої ходи 5 грудня 2011 року.

Страсбурзький суд постановив, що опозиціонерів затримали незаконно, при цьому Росія порушила чотири статті Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Рішення суду було ухвалене у грудні минулого, 2014 року. Росія скористалася правом оскаржити його, але Європейський суд із прав людини ухвалив, що не буде переглядати того рішення.

5 грудня 2011 року в Москві сотні активістів вийшли на вулиці, вимагаючи скасувати результати виборів до Державної думи Росії, як вони заявляли, у зв’язку з масовими фальсифікаціями. Багатьох учасників акції затримала поліція, серед них були Олексій Навальний та Ілля Яшин. Пізніше суд засудив обох до 15 діб адмінарешту.

Схожі новини