Передплата 2024 ВЗ

Кількість української музики в радіоефірі України хочуть збільшити до 75%

  • 24.06.2015, 16:01
  • 1 623

Міністр культури В'ячеслав Кириленко провів зустріч з представниками приватних музичних радіокомпаній.

Як йдеться на сайті відомства, у заході взяли участь гендиректор телерадіокомпанії "Люкс" Роман Андрейко, керівник Центру адвокації та лобіювання Незалежної асоціації телерадіомовників Ольга Большакова, генпродюсер Business Radio Group Анатолій Євтухов, директор радіо "DJFM" Євген Євтухов, голова "Радіокомітету" Ганна Жуковська, директор "Першої української медіа групи" Андрій Карпій, генпродюсер концерну "Укрмузпром" Віталій Клімов, директор ТО "Промінь" Роман Коляда, гендиректор радіогрупи "Український Медіа Холдинг" Олена Малишева, генпродюсер компанії "Mamamusic" Юрій Нікітін та генпродюсер "Просто Раді.О" Андрій Шабанов.

Темою зустрічі стало обговорення можливості збільшення квот на трансляцію української музики в радіоефірі з 50% до 75% та інші механізми підтримки творчості українських виконавців.

Учасники зустрічі вважають, що молоді музиканти мають отримувати більше шансів для просування своєї творчості, зокрема, і в недержавному радіоефірі. Представники радіостанцій висловили готовність створити спільний проект для заохочення українських молодих виконавців.

Окрім того, у Кабінеті Міністрів України буде створено робочу групу за участю представників недержавних радіостанцій, яка напрацьовуватиме проект змін до закону "Про телебачення і радіомовлення".

Відповідно до чинного закону "Про телебачення і радіомовлення", захист інтересів держави та національного телерадіовиробництва гарантується нормою про те, що у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців.

Схожі новини