Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В ПАРЄ обговорюють повноваження РФ

  • 24.06.2015, 13:00
  • 884

В Парламентській асамблеї Ради Європи в середу в ранці триває обговорення ідеї про обмеження повноважень російської делегації.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як повідомлялося в статті "Лишити щоби вигнати — Рада Європи готується до виходу Росії з організації", напевно буде обраний варіант збереження чинних санкцій без їх посилення.

Водночас від членів ПАРЄ звучать різні пропозиції. Зокрема, група ALDE (альянс ліберал-демократів) оголосила, що вважає за потрібне остаточно позбавити росіян повноважень в ПАРЄ на 2015 рік.

Група Європейської народної партії наголосила, що діалог з РФ буде можливий, лише якщо Росія припинить військові дії. "Я не думаю, що ми маємо переходити до діалогу без передумов. Перелік того, що повинна зробити Росія — величезний, і він постійно зростає. Немає жодного прогресу", - заявив від імені групи депутат Валеріу Гілечі (Молдова).

Зі свого боку група крайніх лівих (комуністів) заявила, що повноваження Росії треба відновити повною мірою, щоби вести діалог з ними. Соціалісти так само висловилися за зменшення санкцій заради відновлення діалогу.

"Скільки ще резолюцій потрібно ухвалити, щоби зрозуміти, що Росія жодним чином не реагує на попередження цивілізованого світу", - відповів їм голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв.

Голосування щодо повноважень Росії в ПАРЄ відбудеться в Страсбурзі в середу.

Схожі новини