Передплата 2024 «Добрий господар»

Схуднути до Нового року: місія здійсненна!

Експрес-схуднення базується на трьох «китах» – здоровому харчуванні, тренуваннях не менше трьох разів на тиждень та «розвантажувальних» днях.

До Нового року — лічені дні. Кожна жінка прагне виглядати у Новорічну ніч казковою феєю — у маленькій чорній сукні з оголеними плечима та глибоким декольте. Але чимало жінок, на жаль, розчаровуються, коли доходить до вибору вбрання. Улюблена сукня погано сидить, бо на «боках» некрасиві «валики», живіт випирає. Руки теж виглядають непрезентабельно, бо набрали об’ємів... Як не крути, але проблемних зон взимку ніхто не відміняв. Красивою фігурою у будь-яку пору року можуть похвалитися лише ті дівчата, які зі спортом на «ти», а ще повноцінно харчуються. Що робити, аби швидко схуднути і тримати стабільний результат? Своїми порадами діляться фітнес-експерти.

Дієтолог, фітнес-тренер Тетяна Годард каже, що експрес-схуднення базується на трьох «китах» — здоровому харчуванні, тренуваннях не менше трьох разів на тиждень та «розвантажувальних» днях. Якщо бути старанним, можна скинути... навіть десять зайвих кілограмів! «Здорова їжа — ключовий пункт для тих, хто хоче зменшити вагу і покращити фігуру, — наголошує пані Тетяна. — Правильне харчування — половина вашого успіху. Оскільки деякі овочі взимку надто дорогі та не надто корисні, варто переходити на коренеплоди та додавати їх у своє меню — буряк, моркву, селеру, пастернак, топінамбур, дайкон, гарбуз, різні види капусти, зелень. Салати потрібно заправляти не майонезом, а рослинною олією. Може підійти і нежирний йогурт, кефір... Усі експерти кажуть, і це правда, що салати можна їсти в будь-якій кількості, у будь-який час доби. Від них не наберете зайвого кілограма. Горіхи, насіння і рослинну олію споживайте не пізніше 16-ї години».

Деякі експерти вважають, що після 16-ї не можна їсти фруктів, бо глюкоза провокує набір жирової маси. Тетяна Годард каже, для експрес-схуднення варто щодня пити мінімум 2,5 літра чистої води на день. Це необхідно для здоров’я і хорошого метаболізму, тобто обміну речовин.

«Один день на тиждень зробіть так званим розвантажувальним, — каже дієтолог. — До 16 год. їжте фрукти (на день не більше 800 грамів), а також у необмеженій кількості і допізна свіжі сезонні овочі, коренеплоди, зелень. Як заправку до салатів можна додавати натуральний нежирний йогурт, кефір або сир до 5% жирності. Якщо ви не можете їсти багато сирих овочів і коренеплодів (через проблеми з травленням), готуйте овочі в пароварці, тушкуйте їх або запікайте, та не довго, щоб збереглося максимум корисних речовин. Під час розвантаження випивайте дві склянки води, можна також різноманітні трав’яні відвари, чай з корицею та іншими спеціями».

Тетяна Годард наголошує, що без регулярних тренувань у залі чи басейні зусилля схуднути до Нового року будуть марними. Головне — обрати той вид кардіо- чи силового фітнесу, який вам до душі: танці, зумба, боді-балет, тверк. Також зверніть увагу на бодіфлекс, пілатес, йогу, гімнастику, стретчинг... «Спорт — не лише біль у м’язах, тобто крепатура, а й можливість покращити настрій, — каже Тетяна Годард. — Зверніть увагу на стрибковий фітнес Kangoo Jumping або тренування, засновані на рухах тварин, — ZUU. Для тонусу всіх груп м’язів підходить плавання».

Тренер з багаторічним стажем Ігор Карпінчук розповів журналісту «ВЗ», що найчастіше обмін речовин, який провокує зайву вагу і розпливчасту фігуру, порушується через відсутність стабільності біологічного годинника організму. Відтак внутрішні органи через порушення біологічних ритмів починають неправильно працювати, а отже, неправильно засвоювати корисні речовини.

«Виробіть чіткий графік життя, — каже. — Дотримуйтеся більш-менш певного режиму дня, і це вже половина справи. Не пийте газованих напоїв. Хочете схуднути — пийте негазовану мінералку! Вставайте з-за столу злегка голодними і не їжте після 18-ї години. Ще одне правило правильного харчування: їжте небагато, але повільно. Найголовніше — ніколи не їжте перед сном, навіть якщо у вихідні любите поспати вдень».

Фото з архіву ВЗ»

Схожі новини