Передплата 2024 «Добрий господар»

«Сподіваюсь, що журі зверне на мене увагу...»

Українець Валерій Шипунов – один з понад 10 тисяч кандидатів, який може вирушити у полярну експедицію.

30-річний львів’янин, технічний директор IT-компанії Валерій Шипунов — один з кандидатів, який може взяти участь у Міжнародній експедиції до Арктики. Участь у такому відборі беруть понад 10 тисяч учасників зі всього світу. Кожен охочий може спробувати свої сили. Але обере журі лише двадцять щасливчиків! Стартує експедиція до Арктики у квітні 2018 року.

Про експедицію Валерій Шипунов дізнався два тижні тому. І так загорівся цією ідеєю, що вирішив ризикнути та здійснити мрію. Однак для цього потрібно, аби його кандидатуру підтримали. За Валерія уже проголосували понад 4 тисячі людей (учасників експедиції обирають за допомогою голосування на сайті Fjallraven Polar). Триватиме відбір до 14 грудня. 15 грудня оголосять переможців. Однак журі звертає увагу не лише на кількість голосів, а й на те, чим займається учасник, як себе проявив, чим запам’ятався. Тобто одного кандидата оберуть за найбільшою кількістю голосів, а одного — за вподобанням вимогливого журі.

Валерій, який у житті зай­мається бігом (цього року був у складі збірної України з гірського бігу на чемпіонаті світу в Італії), вирішив провести у Стрийському парку супермарафон: за добу “айтішник” пробіг дистанцію 180 км! До його спортивної акції долучилися близько ста бігунів, рідні, а також небайдужі львів’яни, які підтримували чоловіка. Підгодовували... Шкода, що цю акцію не провів раніше, тоді б група підтримки в “айтішника” була б у рази більшою!

Валерій розповів журналісту “ВЗ”, експедиції в Арктику організовують вже протягом 15 років. “Обирають лише двадцять людей, і здається, що шанси мізерні, — каже він. — Проте своїм забігом у Стрийському парку я хотів привернути увагу людей і показати, що потрібно пробувати у житті щось нове, шукати способи, як здійснити свою мрію. І цей посил, на мою думку, знайшов відгук”. За словами “айтішника”, біг — це такий вид спорту, який не потребує додаткових засобів. “Хіба що треба мати кросівки” (усміхається. — Авт.). Коли приїжджає у нові міста — завжди там бігає. Це дає йому відчуття свободи.

До своєї заявки Валерій долучив відео, яке зняв у Стрийському парку. За його словами, Земну кулю розділили на географічні сегменти. У тому сегменті, куди входить Україна, він десятий! Однак туди також входять такі густонаселені краї­ни, як Індія, Бангладеш, Марокко, тому їхні кандидати набирають значно більшу кількість голосів. “Попри це, я своїм результатом задоволений, — каже Валерій Шипунов. — Сподіваюсь, що журі зверне на мене увагу. Мені особисто запам’ятався учасник з Грузії. Він — альпініст, займається високогірним сходженням”.

Всім учасникам полярної експедиції, яким пощастить перемогти у міжнародному відборі, організатори видадуть спеціальне обладнання. А сама експедиція буде на собачих упряжках (кожен матиме окрему упряжку, на якій має подолати 300-кілометрову відстань). Учасник триматиметься за поручні, а однією ногою буде відштовхуватися, як на лижах.

Схожі новини