Передплата 2024 «Добрий господар»

Побачення заради благодійності

Львів’яни організовують аукціони побачень, щоб допомогти дітям-сиротам та бійцям АТО.

Львів’ян кличуть на благодійний аукціон побачень, який триватиме до 8 грудня. Організатори пропонують купити побачення з дівчиною чи хлопцем, який сподобався, і таким чином допомогти дітям-сиротам чи бійцям АТО.

Аукціон, який організували львів’яни, почав свою діяльність ще у січні 2013 року і був приурочений до Дня св. Валентина. За перший аукціон вдалось зібрати близько 2 тисяч гривень. Сама ідея аукціону була запозичена із європейського досвіду таких заходів. Аукціон швидко набув популярності у Львові. “Ми почали допомагати онкохворим, дітям із вадами, Будинку престарілих, пораненим солдатам та їхнім сім’ям. Окрім допомоги та благодійності, аукціон допомагає людям знайти друзів. Робота над проведенням аукціону допомогла залучити багато небайдужих людей, які стали його волонтерами. Також сама ідея покупки зустрічі із людиною дала можливість багатьом познайомитись із новими людьми, а деяким щасливчикам навіть створити сім’ю. Днями діти з підопічного сиротинця «Рідний дім» у селі Сасів Золочівського району написали листи до Миколая. Ми вирішили перевтілитись у добрих чарівників. На кошти, які зберемо з цього аукціону, подаруємо дітям свято”, - розповів “ВЗ” один із організаторів благодійного аукціону побачень Роман Тузяк.

Суть благодійного аукціону проста — це торги за право зустрічі з людиною. Зустріч ні до чого не зобов’язує - можна просто зустрітись і випити горнятко кави. Продовжувати стосунки чи ні — справа двох. Хлопці і дівчата виставляють на аукціон на сторінці у соцмережах своє фото і коротко розповідають про себе. Зацікавлені учасники роблять ставки у коментарях. Людина, яка зробить найбільшу ставку, після сплати отримує контакти, вони домовляються про зустріч. Формат побачення переможці обирають самі собі. Якщо ж учасник відмовляється оплачувати, право оплати переходить до попереднього учасника.

«Через аукціон вже перейшло багато волонтерів, учасників, організаторів, одні люди йшли, інші приходили. Але суть не змінилась - наша команда і далі продовжує працювати і робити добрі справи. Про всі використані кошти публікується детальний звіт. Кілька місяців тому ми прийняли рішення відмовитись від “ВКонтакте” і перейти у “Фейсбук”, фактично, тепер збираємо аудиторію «з нуля». Так само дуже важко оцінити, скільки людей взяло участь в аукціоні і скільки зібрано коштів. За приблизними підрахунками, за весь час участь взяли до п’яти тисяч людей, надано допомоги не менш як на 700 тисяч гривень», - зазначає Роман Тузяк.

Долучитися до аукціону можна у соціальній мережі «Фейсбук». Триватимуть торги до 8 грудня.

Схожі новини