Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На проспекті Свободи – будиночки Різдвяного ярмарку

Ціни за місячну оренду суттєво зросли – 22-35 тисяч гривень.

У Львові вже передноворічна атмосфера. Деякі кафе та ресторани прикрашають ялинками, скульптурами Миколая та святковою ілюмінацією. А на проспекті Свободи почали встановлювати торгові павільйони у формі казкових будиночків (на фото). Різдвяний ярмарок працюватиме з 8 грудня 2017 року по 15 січня 2018 року. Крім проспекту Свободи, ярмарок працюватиме також на площі Ринок.

Цього року на Різдвяному ярмарку встановлять 207 дерев’яних яток. Буде також фотозона, сцена, будинок святого Миколая. Ціни за оренду будиночків, де торгують сувенірами та готовими стравами, суттєво зросли. Якщо минулих років за період торгівлі (орієнтовно місяць) треба було заплатити від 15 тисяч гривень, то тепер від 22 до 35 тисяч гривень.

Як розповіла “ВЗ” арт-директор ТзОВ “Львівські ярмарки” Ольга Гренюх, цього року Різдвяний ярмарок матиме нову ілюмінацію. Вздовж алеї проспекту Свободи світитимуться спеціальні арки. “Також міська влада переклала на нас функції декорування головної ялинки міста, яку традиційно встановлюють на площі перед Оперним театром, — каже пані Ольга. — На ялинці не буде жодної іграшки! Декоруємо якісною дорогою ілюмінацією, яка засяє жовтим світлом (воно час від часу мерехтітиме). Біля ялинки — святкові презенти, які теж будуть підсвічуватися. Це будуть різнокольорові коробки заввишки до 1,75 метра”.

З 2 січня 2018 року стартує традиційний конкурс льодових скульптур. 7-8 січня 2018 року у рамках Різдвяного ярмарку відбудеться міжнародний фестиваль, де братимуть участь фольклорні колективи України, Польщі, Грузії, Туреччини. Презентуватимуть святкові зимові програми своїх країн.

Фото Юлії ПІДЛУЖНОЇ

Схожі новини