Передплата 2024 ВЗ

Підозрюваний Дронов на суді втратив свідомість

  • 13.12.2017, 16:50
  • 18.3K

У середу, 13 грудня, у Київському райсуді Харкова проходить засідання щодо продовження міри запобіжного заходу для підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП у Харкові Геннадія Дронова.

Зазначимо, що слідчий суддя Світлана Муратова оголосила перерву в засіданні, оскільки Дронов скаржився на погане самопочуття та потребує медичної допомоги.

Додамо, що засідання суду розпочалося із запізненням, оскільки Дронов, за його словами, втратив у суді свідомість. За словами підозрюваного, його самопочуття є поганим, а допомогу у СІЗО йому не надають.

"У мене взагалі немає сил, оскільки я відчуваю відторгнення до їжі. Це не голодування. Після продовження мого арешту, я не можу ні їсти, ні пити. Я звертався кілька разів через СІЗО, щоб пройти лікування, але мені відмовили. Мені потрібна кваліфікована медична допомога, інакше я там помру. В відчуваю, що мене вистачить максимум на 3-4 дні", — розповів Дронов.

Відтак, його адвокати планують клопотати про пом’якшення міри запобіжного заходу, а саме — про домашній арешт задля можливості лікування Дронова.

Додамо, що під час судового засідання підозрюваний попросив викликати йому швидку медичну допомогу, тож суддя оголосила перерву для виклику медиків.

Суд продовжив Зайцевій запобіжний захід

У середу, 13 грудня, Київський райсуд Харкова продовжив термін запобіжного заходу, а саме тримання під вартою, водійці Lexus Олені Зайцевій ще на 2 місяці без можливості внесення застави.

Таким чином, вона перебуватиме під вартою до 10 лютого 2018 року. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні.

Також було продовжено строк досудового розслідування справи 14 лютого наступного року.

Додамо, що захист не заперечував проти клопотання прокурорів щодо продовження терміну запобіжного заходу.

Зауважимо також, що під час засідання Зайцева заявила, що визнає свою провину і готова нести відповідальність і покарання, яке призначить суд. Також вона попросила вибачення у всіх постраждалих.

"Пробачте мене. Це не було під якимось впливом якихось препаратів. Будь-які речовини, які знайшли у мене в крові, — це тільки через знеболювальні, які я деколи приймаю через свою проблему. Будь ласка, пробачте мене. Я голова нести свою вину", - заявила на суді Зайцева.

Зайцева зробила в суді заяву щодо своєї провини в ДТП

Водій Lexus Зайцева визнала свою провину у смертельній ДТП у Харкові.

Підозрювана у смертельній ДТП у Харкові з 6 загиблими Олена Зайцева визнала свою провину

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зайцева зробила заяву на засіданні суду під час продовження обрання запобіжного заходу.

Вона змінила попередню позицію і визнала провину у ДТП.

«Я співчуваю і прошу у вас пробачення. Я знаю, що це нічого не змінить, але, будь ласка, вибачте мене, якщо зможете. Я дійсно молюся щодня за зaгиблих і потеpпілих. Якби можна було все повернути, я віддала б півжиття. Я ніколи більше не сяду за кермо. Я не хотіла, щоб так сталося. Вибачте, будь ласка», — сказала Зайцева в суді.

Вона також відкинула звинувачення, що вона — ніби нaркoмaнка.

«Я знаю, що всі вважають, що я — нaркoмaнка. Я не хочу, щоб у першу чергу потeрпілі вважали, що винуватицею ДTП є нaркoманка. Я не нaркoмaнка. Я ніколи не вживала нapкoтики. Для мене це небезпечно через мої тpaвми. Якщо щось з нaркoтичних засобів я прийму, для мене це може бути cмeртeльним», — сказала дівчина.

«Я визнаю свою провину. Я готова нести відповідальність і готова понести пoкaрання, яке дасть мені суд. Але, будь ласка, вибачте мене. Це сталося не під якимось препаратом. Будь-які речовини, які у мене знайшли в кpoві, — це від знебoлюючих, які я іноді приймаю через свою проблему. Будь ласка, вибачте мене», — зазначила вона.

Суд обирає Зайцевій та Дронову запобіжний захід

Сьогодні суд повторно обирає запобіжний захід підозрюваним у смертельній ДТП у Харкові з 6 загиблими Олені Зайцевій та Геннадію Дронову.

Клопотання розглядають у Київському райсуді Харкова.

Засідання по водію Lexus Зайцевій розпочалося об 11:00.

Клопотання про продовження міри запобіжного заходу водію Volkswagen Touareg Дронову розпочнеться о 14 год.

В Харкові відбудеться суд над Зайцевою

У середу, 13 грудня, Київський районний суд Харкова буде переглядати запобіжний захід водієві Lexus Олені Зайцевій - головній підозрюваній у страшній аварії на Сумській.

Про це повідомляє ТСН.

Зазначається, що попередній термін запобіжного заходу закінчується 16 грудня.

Зайцева перебуває під вартою без права внесення застави. На суд прийдуть і родичі загиблих в аварії.

Цього разу суд також буде враховувати нові обставини. Як відомо, в організмі Зайцевої були виявлені речовини, що містять кодеїн.

Також у середу будуть переглядати запобіжний захід другому водієві-учаснику ДТП Геннадію Дронову.

Засідання проведуть у тому ж самому суді. Питання про продовження запобіжного заходу Зайцевій і Дронову розглядатиме суддя Київського районного суду Харкова Світлана Муратова. Початок засідань о 11:00 та о 14:00 відповідно.

З'явилася інформація про вагітну жінку, яка постраждала в результаті резонансної ДТП в Харкові

Тридцятирічна вагітна Жанна Власенко, яка постраждала в ході ДТП в центрі Харкова, до сих пір знаходиться в медикаментозному сні і не зможе народжувати самостійно.

Про це повідомила начальник управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Галина Сіроштан, пише kh-news.net.

За словами чиновниці, медики не дають прогнозів щодо того, скільки Власенко пробуде в стані коми і планують провести їй кесарів розтин. Для допомоги були викликані лікарі з Києва.

Дитина постраждалої в аварії харків'янки жива і розвивається згідно з термінами вагітності. Загрози передчасних пологів немає.

Зазначається, що на лікування Власенко надійшли 100 тисяч гривень позабюджетних коштів від небайдужих громадян. Також її рідні збирали кошти готівка лікування через соціальні мережі.

Смертельна ДТП у Харкові: стало відомо, що робила Зайцева перед трагедією

Напередодні смертельної ДТП у Харкові, в якій загинули 5 осіб, а ще 6 отримали важкі травми, винуватиця трагедії - 20-річна Олена Зайцева - відпочивала в елітному ресторані "Чилі" на проспекті Незалежності.

Про це пише харківське видання NewsRoom, посилаючись на матеріали справи.

Як випливає з документів, 19 жовтня в Київський районний суд Харкова звернувся слідчий із клопотанням про тимчасовий доступ до записів із камер відеоспостереження ресторану "Чилі".

За інформацією правоохоронців, Зайцева в компанії третіх осіб перебувала в закладі в період з 17:45 до 20:09.

На думку слідчого, відео прояснить, чи вживала дівчина спиртні напої, чи сіла після цього за кермо, а також допоможе встановити особи її друзів.

Суд клопотання задовольнив, зобов'язавши працівників "Чилі" надати записи з зовнішніх і внутрішніх камер спостереження.

Термін дії клопотання - один місяць, оскарженню документ не підлягає.

ДТП в Харкові: Захист Зайцевої вирішив не оскаржувати рішення суду про запобіжний захід

Захист 20-річної Олени Зайцевої, яка влаштувала смертельну ДТП в Харкові, вирішив не оскаржувати запобіжний захід своїй підзахисній.

Адвокати пояснили, що прийняли таке рішення, щоб не привертати зайвої уваги до дівчини. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Другий учасник ДТП у Харкові розповів свою версію страшної аварії

Водій автомобіля "Volkswagen Touareg" Геннадій Дронов повністю покладає відповідальність за аварію на вулиці Сумській у Харкові на водія "Lexus" Олену Зайцеву.

Про це йдеться в його офіційній заяві, оприлюдненій адвокатом Сергієм Перепелицею в Facebook.

"У зв'язку з поганим самопочуттям унаслідок отриманих травм, я не міг дати пояснень із приводу того, що сталося, раніше. Вже знаю, що є безліч версій перебігу подій, але хотілося б дати офіційний коментар із приводу ДТП, яке сталося 18.10.2017 року, учасником якого, на превеликий жаль, мені довелося стати", — йдеться у ній.

"Хочу заявити, що, виїжджаючи на перехрестя вулиці Сумської та провулку Мечникова, я рухався на зелений сигнал світлофора. Я переконався в безпеці переїзду вулиці Сумської, дивився по сторонах, і під час цього — автомобіля Lexus не було в полі зору. Після чого я почав рух до перехрестя, вже зосередившись на пішохідному переході через провулок Мечникова", — заявляє Дронов.

"Все сталося так швидко, що я навіть не одразу зрозумів, що сталося. Автомобіль Lexus вискочив на перехрестя раптово, з нізвідки! Я не бачив його і не міг бачити, оскільки Lexus вилетів на перехрестя зі шаленою швидкістю. Його не було, коли я починав рух, а з того моменту до зіткнення пройшли лічені секунди", — уточнює водій Volkswagen.

Дронов також висловив співчуття на адресу близьких загиблих і постраждалих від жахливого ДТП.

Водія Touareg, другого учасника ДТП в Харкові, взяли під охорону

У Харкові в лікарні взяли під охорону Геннадія Дронова - другого водія-учасника резонансного ДТП, в результаті якого загинули п'ятеро людей.

Про це повідомив адвокат Сергій Перепелиця, передає УНІАН.

За його словами, водій Volkswagen Touareg, який проходить у справі як свідок, про захист не просив, а ці дії можна розцінювати як тиск.

"Слідчі дії планувалися, але чомусь вони не були здійснені. І мені дуже цікаво, чому безпосередньо в лікарні, у відділенні, де перебуває мій клієнт, чергують співробітники правоохоронних органів", - сказав він.

"Ми не просили застосовувати до нас ніяких засобів безпеки. Розцінювати це як якийсь тиск або вплив - можливо, але ми не будемо когось звинувачувати в незаконних діях. Але маємо те, що маємо. Працівники правоохоронних органів там присутні, і нам не повідомляється, хто це і навіщо", - додав адвокат

Перепелиця підкреслив, що Дронов нікуди не збирається бігти, хоча у нього було безліч можливостей це зробити.

У відділі комунікації ГУНП України в Харківській області підтвердили, що до Дронова приставлена ​​охорона.

Родина Олени Зайцевої опублікувала перше відеозвернення

Після тривалих переговорів з родичами Олени Зайцевої, водійки Lexus, який збив 11 людей у центрі Харкова 18 жовтня, журналістам вдалося отримати від родини Зайцевих коментар про те, що сталося.

Про це повідомляє 24tv.ua з посиланням на “Городской дозор“.

“Це моє перше звернення. Жахлива трагедія, яка забрала життя людей. Автомобіль Фольксваген вдарив машину, в якій перебувала наша донька. Від сильного удару машину відкинуло на людей на перехресті.

Якими словами можна передати цей жах і скорботу за загиблими, потерпілими. Ми на колінах просимо вибачення за доньку у родичів загиблих й постраждалих у цій жахливій ДТП. Все, що ми можемо зробити для сімей загиблих, — ми зробимо. Збираємо кошти й готові надати посильну фінансову допомогу.

Це жахливе горе й немає слів, щоб висловити почуття, коли втрачаєш близьких людей. Ми сподіваємося, що суд розбереться в цій жахливій ДТП, оскільки там було два учасники і два автомобілі. Ми приймемо будь-яке справедливе рішення суду. Це жахливе горе для близьких людей постраждалих і для нас”, — йдеться в заяві.

Нагадаємо, 18 жовтня у Харкові Lexus в’їхав у натовп людей — 5 загинули на місці, 6 доставили в лікарню. Винуватицею аварії виявилась 20-річна Олена Зайцева, яка була за кермом Lexus. 20 жовтня Київський районний суд Харкова обрав їй запобіжний захід.

Також Зайцева заявила, що не визнає своєї вини. Геращенко показав детальне відео, як Зайцева порушила ПДР у Харкові та додав, що у справі є ще один свідок.

ДТП в Харкові: Статус водія Touareg, що проходить як свідок, може змінитися

Статус водія Volkswagen Touareg, що проходить як свідок у справі про резонансне ДТП у Харкові, може бути змінено.

Про це заявив начальник управління Нацполіції у Харківській області Олег Бех на брифінгу 21 жовтня, пише Радіо Свобода.

Бех повідомив, що зараз тривають експертизи, зокрема технічна, за результатами яких можна буде зробити остаточні висновки щодо ступеня винуватості кожного з учасників аварії.

"Це стосується також другого водія в ДТП, який був за кермом Volkswagen", роль якого у виникненні надзвичайної події на дорозі зараз також вивчається слідством. Я не виключаю, що після отримання усіх необхідних даних його статус у кримінальному процесі буде змінено", — сказав Олег Бех.

Він додав, що розслідування ДТП у Харкові буде проводитися "максимально прозоро та об’єктивно".

Начальник обласної поліції пообіцяв поінформувати громадськість про його результати через 10 днів.

Також він зазначив, що поліція чекає відповіді з "державних органів" щодо інформації, що водій Touareg працює в СБУ.

Зайцеву арештували на 2 місяці без права внесення застави

Олену Зайцеву, яку звинувачують в спричиненні ДТП у Харкові, в наслідок якої загинули 5 осіб і 6 були травмовані, арештували на 2 місяці без права внесення застави.

Таке рішення озвучила головуючий суддя Світлана Муратова під час засідання суду у п'ятницю.

ДТП у Харкові. Захист Зайцевої вважає винним водія Volkswagen

За словами адвоката, автомобіль перетнув стоп-лінію і стояв у неналежному місці, а рухатися почав уже на жовтий сигнал.

Адвокат Олени Зайцевої, підозрюваної у скоєнні смертельної ДТП у центрі Харкові, заявила, що в аварії винен водій Volkswagen Touareg, оскільки він зупинився за стоп-лінією й почав рухатися на жовтий сигнал світлофора. Про це повідомляє "112 Україна".

"Автомобіль "Фольксваген Туарег" перед початком руху на перехресті вулиць Сумська та провулку Мечникова знаходився за стоп-лінією і в не належному місці. Добре видно навіть не спеціалісту те, що "Фольксваген Туарег" починав рух на жовтий забороняючий сигнал світлофора. З цього приводу питання — чого на лаві підозрюваного знаходиться Зайцева Олена?" - сказала адвокат Юлія Козир.

Також вона додала, що об’єктивні дані можна отримати з приводу наявності причинно-наслідкового зв’язку тільки з одного документу, який об’єктивно може свідчити про наявність вини даної особи - це висновок судової авто-технічної експертизи.

"Прошу враховувати, що Олена Зайцева підозрюється у скоєнні необережного злочину, прошу враховувати, що її дії були ненавмисними. Вважаю, що на сьогодні нема жодного доказу наявності такого причинно-наслідкового зв’язку (між діями Зайцевої і тим, що загинули люди, - ред.). Тому, казати про наявність обґрунтованої підозри зараз неможливо", - сказала Козир.

При цьому вона заявила про два факти порушення прав її підозрюваної - примушення до повторної здачі аналізів та публікацію фото посвідчення водія Зайцевої після аварії.

Зазначимо, що Київський суд Харкова в п'ятницю, 20 жовтня, обирає запобіжний захід водійці Lexus. Затримана Олена Зайцева заявила, що не визнає своєї провини. У ході засідання, сторона обвинувачення повідомила про результати аналізів, які показали, що напередодні трагедії Зайцева вживала опіати.

Нагадаємо, ввечері 18 жовтня у Харкові сталася ДТП у центрі міста, внаслідок якої загинули п’ятеро людей. Жінку, яка була за кермом "Лексусу", що в'їхав у натовп, відразу затримали. Згодом вона заявила, що відмовляється співпрацювати зі слідством. Слідчими органами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Згодом нардеп Антон Геращенко розповів, що коли сталася ДТП, Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову. Про це стало відомо після того, як харківський інтернет провайдер "Тріолан" виклав відео зі своїх камер спостереження навпроти будівлі виконавчого комітету. Наразі слідство розшукує водія другої автівки, яка брала участь у смертоносній ДТП. 20 жовтня прокуратура Харківської області вручила підозру водійці автомобіля Lexus RX 350 Олені Зайцевій.

Адвокат водійки Lexus на суді в Харкові розповіла свою версію, звідки з'явилися опіати

Адвокат 20-річної Олени Зайцевої, яка за кермом автомобіля Lexus в'їхала у натовп людей в Харкові, просить суд зробити перерву на один-два дні

Про це адвокат Юлія Козир заявила під час засідання Київського райсуду Харкова, який обирає Зайцевій міру запобіжного заходу.

Адвокат Зайцевої попросила у судді перерву в один-два дні через нововиявлені результати експертиз. "Перед відбором повторних зразків у кабінеті слідчих Зайцева вживала заспокійливі препарати. Мені треба з'ясувати, які саме", - заявила Козир.

Також вона назвала матеріали, які прокурори хочуть долучити до суду, "якимось папірцем", а не повноцінним аналізом крові.

У той же час прокурор наполягає на тому, що у висновках медичної експертизи вказані результати аналізу сечі, а не крові, які відбиралися безпосередньо одразу після аварії.

Сторона також обвинувачення заперечує щодо оголошення перерви.

Слідчий у свою чергу заявив, що у його кабінеті зайцева вживала препарат для зниження тиску "Анаприлін". Прокурор додав, що цей препарат вона вживала вже після відібрання біологічних речовин на експертизу.

У той же час адвокат заявила, що її підзахисна самостійно вживала заспокійливі препарати після аварії.

"При спілкуванні з підозрюваного вона ні разу не казала мені, що вживала заспокійливі препарати до проведення судово-медичної експертизи", - відповів їй слідчий.

Після дебатів головуючий суддя оголосила рішення суду відмовити у задоволенні клопотання сторони захисту про оголошення перерви.

У крові винуватиці харківської ДТП знайшли наркотики

Аналіз показав присутність у крові Олени Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП, яке призвело до загибелі п'ятьох людей у Харкові.

Про це у п'ятницю на судовому засіданні з обрання жінці запобіжного заходу заявив прокурор Максим Блохін.

"У Зайцевої встановлений факт вживання опіатів", - заявив він.

За словами прокурора, він щойно отримав результати аналізу і попросив суд залучити їх до справи.

Для адвоката Юлії Козар новина стала несподіванкою і вона попросила три години на вивчення нових обставин.

ДТП у Харкові: упізнана п'ята жертва

У Харкові впізнали п'яту жертву смертельної аварії. Про це повідомляє прес-служба поліції області в Facebook. Повідомляється, що загиблою виявилася 46-річна мешканка Харкова Умаева Наталія Миколаївна.

"18-річний син жінки, який приїхав з Маріуполя, сьогодні підтвердив, що загибла - його мати", - йдеться в повідомленні поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після ДТП в Харкові, в результаті якого загинуло п'ять людей, родичі харків'янки Наталії Умаевой оголосили про її розшуку. Як розповіли родичі, жінка перебувала на перехресті під час цих подій і розмовляла з дочкою по телефону. Раптово в трубці почувся шум, якийсь чоловік узяв телефон і повідомив, що сталася аварія і загинуло багато людей.

На місці аварії рідні знайшли тільки сумочку Наталії. У списках постраждалих її прізвища немає. У лікарнях її теж не знайшли.

Винуватицю ДТП доставили в суд

Нардеп Антон Геращенко оприлюднив фотографію підозрюваної у скоєнні наїзду у Харкові на декількох людей

Про це стало відомо з його Facebook-сторінки.

Геращенко показав фото дівчини, яку за його словами, вже доставили в суд, де їй сьогодні обиратимуть міру запобіжного заходу.

Смертельна ДТП у Харкові. На місці трагедії зникла жінка

Наталія Умаєва не значиться ні в списках загиблих, ні в списках постраждалих в результаті аварії.

Родичі 46-річної Наталії Умаєвої звернулися до журналістів з проханням допомогти в пошуках жінки, яка зникла після смертельної ДТП в центрі Харкова. Про це повідомляє ТСН.

За словами родичів, жінка під час аварії перебувала на перехресті і розмовляла з донькою по телефону. Раптово в трубці почувся шум, якийсь чоловік узяв телефон і повідомив, що сталася аварія і загинуло багато людей. На місці аварії рідні знайшли тільки сумочку Наталії.

Наталія Умаєва не значиться ні в списках загиблих, ні в списках постраждалих в результаті ДТП. У лікарнях її теж не знайшли.

У Харкові нині перебуває лише 15-річна донька зниклої. Чоловік-моряк у рейсі і навіть не знає про ДТП. Батьки та старший син лише на ранок п'ятниці, 20 жовтня, приїдуть до Харкова. Неповнолітній дівчині інформації щодо матері не надають.

Перегони в нічному Харкові. Геращенко розповів нові подробиці масштабної ДТП

Наразі слідство розшукує водія другого авто.

Коли сталася ДТП, водійка Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову. Про це повідомив нардеп Антон Геращенко у Facebook.

"Lexus виявляється брав участь у перегонах по нічному Харкову. А нещасні пішоходи стали жертвами дурного бажання малолітньої дівчини пофорсити", - написав депутат.

Він пояснив, що про перегони стало відомо після того, як харківський інтернет провайдер "Тріолан" виклав відео зі своїх камер спостереження навпроти будівлі виконавчого комітету.

"Слідство тепер має встановити особу водія другого авто брав участь у "перегонах". Він буде важливим свідком у справі щодо встановлення винних у харківській трагедії", - Наголосив Геращенко.

ДТП у Харкові. Водійці Lexus повідомили про підозру

Раніше повідомлялося, що дівчина відмовилася співпрацювати зі слідством.

Прокуратура Харківської області оголосила підозру водійці автомобіля Lexus RX 350 Олені Зайцевій, яка в’їхала в людей, що стояли біля пішохідного переходу в центрі Харкова. Про це повідомляє ТСН.

«Стало відомо, що Олені Зайцевій прокуратура вже вручила підозру», - йдеться в сюжеті.

Нагадаємо, ввечері 18 жовтня у Харкові сталася ДТП у центрі міста, внаслідок якої загинули п’ятеро людей. Жінку, яка була за кермом "Лексусу", що в'їхав у натовп, відразу затримали. Згодом вона заявила, що відмовляється співпрацювати зі слідством. Слідчими органами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Згодом нардеп Антон Геращенко розповів, що коли сталася ДТП, Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову. Про це стало відомо після того, як харківський інтернет провайдер "Тріолан" виклав відео зі своїх камер спостереження навпроти будівлі виконавчого комітету. Наразі слідство розшукує водія другої автівки, яка брала участь у смертоносній «грі».

Дівчина-винуватиця ДТП у центрі Харкова відмовилася давати свідчення

Затриманій 20-річній Олені Зайцевої був наданий адвокат з центру правової допомоги та роз'яснені її права. Дівчина відмовилася давати свідчення щодо себе, посилаючись на ст.63 Конституції України.

Про це розповів начальник слідчого управління Національної поліції в Харківській області Сергій Чиж, передає Інтерфакс-Україна.

У МВС підтвердили, що дівчина перебувала за кермом машини, яка належить її вітчиму. Слідчі викликали його на допит.

Крім того, в поліції уточнили, що запобіжний захід для 20-річної харків'янки суд обере 20 жовтня.

Нагадаємо, 18 жовтня на вулиці Сумській в центрі Харкова позашляховик в'їхав у натовп пішоходів. Поліція затримала жінку, яка перебувала за кермом. Нею виявилась Олена Зайцева.

Прокуратура затвердила підозру 20-річній Олені Зайцевій, Lexus якої після зіткнення з Volkswagen Touareg збив на смерть п'ятьох пішоходів в центрі Харкова.

У відомстві додали, що за останні два роки затримана шість разів притягалася до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Алкоголю в крові дівчини не виявили.

Справа про трагічну ДТП кваліфікували за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК Украіни. Наразі дівчині загрожує від восьми до десяти років в'язниці.

Суд арештував винуватицю аварії у Харкові

Суд арештував дівчину, яка стала винуватицею вчорашньої смертельної ДТП у Харкові

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він висловив співчуття родинам загиблих та постраждалих. За його інформацією, жертвами аварії стали 6 людей, ще 5 осіб перебувають у лікарні, серед них є вагітна жінка.

"Винуватиця затримана поліцією і арештована судом. Поліція проводить розслідування, вивчає, в тому числі, роль водія другої машини, що брала участь в ДТП, - за результатами якого, сподіваюся, суд ухвалить рішення, адекватне тяжкості скоєного кожним з них", - наголосив Аваков.

Зазначимо, міністр також розповів, як Рада може радикально зупинити "війну на дорогах". Для цього до кінця року потрібно ухвалити низку законодавчих актів.

Смертельна ДТП у Харкові: з'явилися нові подробиці про другого водія

Водій автомобіля Volkswagen Touareg, який став одним з учасників смертельної аварії в центрі Харкова, проходить по справі як свідка.

Про це сказала керівник прес-служби Національної поліції Харківській області Олена Баранник в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Водій проходить як свідок. Його відпустили з лікарні. З них теж працюють слідчі. Проводяться всі необхідні слідчі дії", - зазначила вона.

Баранник підкреслила, що водій Lexus RX 350 — 20-річна Олена Зайцева — знаходиться в слідчому ізоляторі.

"З нею працюють слідчі. Вона була затримана за статтею 208 КПК України. Знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання і в ці дні буде вирішено питання про запобіжний захід", - сказала представник поліції Харківської області.

Харків'яни несуть квіти до місця кривавої трагедії

Мешканці Харкова приносять квіти до місця смертельної аварії на Сумській

Як передає кореспондент Depo.Харків, мешканці міста приносять квіти до будинку по вулиці Сумській, 4, біля якого вчора, 18 жовтня, внаслідок аварії загинули п'ять пішоходів.

На тротуарі лежать букети квітів.

На даний момент дорога не перекрита. Комунальники прибрали з вулиці уламки автомобілів.

Як повідомляв Depo.Харків, аварія сталася ввечері 18 жовтня на пішохідному переході біля виходу зі станції метро "Майдан Конституції".

За попередньою інформацією, від Центрального ринку їхав автомобіль "Фольксваген Туарег". У цей час по вулиці Сумській їхав автомобіль "Лексус" (за кермом, попередньо, була 20-річна дівчина). На перехресті біля "Пузатої хати" автомобілі врізалися. "Лексус" відкинуло на натовп пішоходів, які переходили дорогу на зелене світло.

За наявною інформацією, внаслідок ДТП загинуло шестеро пішоходів, в тому числі п'ятеро - на місці. Ще п'ять людей доставлено до лікарень.

Слідчими органами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Мер Харкова пообіцяв допомогу постраждалим у смертельній ДТП

Міський голова Харкова Геннадій Кернес обіцяє допомогу в організації похоронів та лікуванні потрепілих у результаті аварії, що сталася у середу ввечері.

Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНІАН.

Харківська міська рада і я особисто висловлюємо співчуття сім'ям загиблих. Обіцяю вам нашу допомогу в організації похорону. Всім, хто постраждав у результаті цієї аварії, міська влада допоможе вам у лікуванні", — підкреслив Кернес.

Винуватицю ДТП у Харкові уже тричі штрафували за перевищення швидкості

Доньку харківського бізнесмена Олену Зайцеву, яка влаштувала жахливе ДТП з 5 загиблими у Харкові, уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості.

Про це в ефірі 112.ua заявив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

"Виявилося, що ця дівчина 20-річна за 2 роки водіння вже тричі отримувала штрафи за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості. Вона не буда дисциплінованим водієм, але штраф у 510 гривень за перевищення швидкості для дівчині, яка їде на машині вартістю кілька мільйонів гривень нічого не значить", - сказав Геращенко.

Він запевнив, що ніхто не допустить, щоб цю справу закрили.

"Хочу відповідально заявити, що жодних намагань ні тиску, ні намірів закрити цю справу ніхто не допустить. Ця дівчина — суд її визнає винною — отримає строк у вигляді реального позбавлення волі", - сказав нардеп.

За його словами, 10 років у Харкові вже була подібна трагедія.

"Тоді п’яний чоловік за кермом — машина вилетіла на тротуар і вбила 5 людей — він отримав 10 років позбавлення воді. З них відсидів значний час терміну у тюрмі", - сказав Геращенко.

"Те, що цій дівчині 20 років, і те, що її тато підприємець, ніяк не вирішує питання, що вона своїми діями забрала життя 6 людей", - додав він.

За словами Геращенка, Зайцева наразі перебуває у СІЗО.

"Упродовж 72 годин, скоріше за все це буде завтра, суд обере їй міру запобіжного заходу. Це може бути арешт, арешт з заставою чи домашній арешт на розсуд суду", - сказав Геращенко.

Він додав, що Зайцева працює зі слідством, перебуває у шоковому стані і заявляє, що правил не порушувала і їхала на зелене світло.

"Зараз слідчі та експерти готують усі необхідні документи для повідомлення про підозру, знімаються відео з камер відеонагляду, усі свідчення. За попередніми свідченнями, все таки дівчина на "Лексусі" поїхала на червоне світло, що і стало причиною ДТП", - сказав Геращенко.

За його даними, 2 дівчат з числа тих, що залишилися в лікарні, перебувають у дуже важкому стані, лікарі борються за їх життя.

Національна поліція запевняє, що розслідування ДТП на вулиці Сумській у Харкові "буде прозорим і швидким".

"Процес розслідування — під контролем МВС, Нацполіції і прокуратури", - повідомила Нацполіція у Twitter.

Страшна ДТП у Харкові була зумовлена

Позашляховик Lexus, який зім'яв натовп людей у Харкові, вже проїжджав на червоне світло взимку минулого року.

Про це у своєму Facebook розповів радник міністра внутрішніх справ, нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Волонтери щойно підняли відео, на якому цей же "Лексус" RX -350 з АХ 0032 ЄС, вже проїжджав на червоне світло взимку минулого року. Ми, правда, не знаємо, хто був за кермом у той день - ця ж дівчина-мажор 1997 року народження, що стала сьогодні причиною загибелі 6 харків'ян, або ж хтось з її рідних", - зазначив парламентарій.

За його словами, по відео видно, що трагедія була визначена наперед.

Штрафи за проїзд на червоне світло або порушення правил проїзду перехрестя занадто малі, вважає народний обранець.

"Кілька сотень гривень штрафу не зупиняє порушників від нових порушень і в кінці кінців брешуть привести до загибелі багатьох невинних людей. Розміри штрафів потрібно переглядати! А неадекватні водії, які систематично порушують ПДР, взагалі повинні позбавлятися прав на роки, якщо не назавжди", - додав він.

Аварія сталася у середу, 18 жовтня, о 20:45 на вулиці Сумській. Жінку, яка перебувала за кермом "Лексуса", вже затримали.

За попередніми даними, 11 людей постраждали: 5 громадян загинули, 6 отримали травми різного ступеня тяжкості, зазначили в поліції.

Смертельна ДТП в Харкові: в поліції назвали причину аварії

ДТП в Харкові зі смертельними наслідками, що трапилася ввечері 18 жовтня, сталася через порушення правил дорожнього руху.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на голову поліції Харківщини Олега Беха.

18 жовтня ввечері у Харкові Lexus влетів у натовп пішоходів, внаслідок чого загинуло 6 людей та ще 5 отримали травми. За кермом перебувала 20-річна дівчина, імовірно, Зайцева Олена.

"На перехресті вул. Сумська і провулка Мечникова автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка 49 років. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар вул. Сумської і скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (4 дівчини і молодий хлопець), інші були доставлені в медустанови", — розповів головний поліцейський Харківщин.

Читайте також: В мережі з’явилось відео перших секунд після ДТП у Харкові

Бех додав, що водій Lexus затримана в порядку ст. 208 КПК України та проходить медичний огляд. ДТП розслідується за статтею "порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей".

Зазначимо, що за словами Беха, поліція не розглядає версію теракту.

В Харкові на пішохідному переході авто задавило 5 осіб, ще 6 поранені

В Харкові автомобіль Lexus вилетів на тротуар, та перекинувся. За попередніми даними, авто проїхало на червоний сигнал світлофора і зіткнулося із Volkswagen Touareg. Саме внаслідок цього удару Lexus і виїхав на тротуар.

Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них двоє жінок перебувають у дуже важкому стані.

Про це УП повідомив директор департаменту комунікації Нацполіції Ярослав Тракало.

Аварія сталася на вулиці Сумській неподалік площі Конституції о 20:45. За попередньою інформацією, автівка вилетіла на тротуар, де на пішохідному переході стояли люди і чекали на зелене світло, щоб перейти вулицю.

На місце ДТП виїхала слідчо-оперативна група. Наразі встановлюються обставини аварії. Водія вже затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу.

Крім того, місцева поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу. Вона стосується порушення правил безпеки дорожнього руху. Нею передбачене покарання у вигляді ув’язнення терміном від 7 до 12 років.

Схожі новини