Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Осінній туристичний бум: очікують півмільйона гостей!

Туроператори розробили «розумний маршрут» – «Вперше у Львові».

Туристи зазвичай їдуть на традиційні гастрономічні фестивалі (Свято шоколаду, “На каву — до Львова”, Свято сиру та вина), ділові івенти — Тиждень креативного мистецтва, Дні європейської спадщини, культурні події загальноукраїнського значення — Форум видавців, фестиваль “Золотий лев”.

27 вересня відзначають міжнародний день туризму, передбачено чимало безкоштовних екскурсій. Туроператори Львова запускають на осінь новий продукт — так званий розумний маршрут (smart route) “Вперше у Львові” (за мотивами книжки історика, львовознавця Ілька Лемка “Львів понад усе!”)

Як розповіла “ВЗ” начальник управління туризму Львівської міської ради Галина Малець, маршрут “Вперше у Львові” включає відвідини п’ятнадцяти історичних об’єктів, серед яких — вулички та площі у центрі, пам’ятки архітектури — каплиця Боїмів, катедра, Вірменський собор, Домініканський собор. Маршрут стартує від площі Ринок і фінішує біля пам’ятника Іванові Федорову. Особливість новинки — за допомогою смартфону, який підтримує програму QR-кодів і дає підказки, як знайти той чи інший об’єкт.

“Завдяки маршруту “Вперше у Львові” гості дізнаються, якими винаходами та визначними постатями славиться наше місто, - розповів “ВЗ” історик Ілько Лемко. - Львів має два світові досягнення: у 1853 році тут винайдено гасову лампу, у 1922 році Рудольф Вайгль винайшов вакцину від висипного тифу. Вперше в Європі у Львові засновано спеціалізовану клінічну дитячу лікарню Святої Софії (1845 рік). Решта досягнень — загальноукраїнського масштабу: перша книга, перший театр, перша гімназія, перший музей... Тож цей маршрут буде у стилі “Йдемо вулицею Театральною, звертаємо на Вірменську. А там

1844 року засновано першу в Україні технічну академію”. Біля каплиці Боїмів будемо згадувати про видатного львів’янина Михайла Боїма, який вперше привіз до Європи плоди ківі, вперше навчив європейців вимірювати пульс. Він також є творцем першої у світі монографії у жанрі флористики”.

“Осінь у Львові багата на події, - підкреслила Галина Малець. - Порівняно з іншими періодами, саме восени приїжджає найбільше туристів. Події притягують, але це радше додаток до мети візиту, ніж головна причина. Іноземці обирають Львів в цей період року не лише через фестивалі. Згідно із нашими дослідженнями, гості до нас їдуть, щоб побачити історичну спадщину ЮНЕСКО. Восени кафе забирають літні майданчики, тож гості можуть краще розглянути історичні будівлі”.

Схожі новини