Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Коли донечка виходить на сцену — перетворюється на 20-річну модель”

8-річна львів’янка Глорія Драч представлятиме Україну на конкурсі краси і талантів в італійському Лідо ді Єзоло

8-річна львів’янка Глорія Драч готується до міжнародного фестивалю талантів, краси і моди Little miss/mister &models PEАRL OF ADRIATICA 2017, який відбудеться у вересні в італійському курортному місті Лідо ді Єзоло. Дівчинка представлятиме Україну на цьому конкурсі, а поїде туди як переможниця міжнародного конкурсу юних моделей MINI — MODEL INTERNATIONAL award 2017 (у категорії “Професіонали”), який нещодавно відбувся у Києві. В Італії юна модель планує здивувати міжнародне журі оригінальним національним костюмом. Його пошиють дизайнери із... хусток (їх мама Глорії, пані Галина, придбала на Краківському ринку). На голові — віночок з кольоровими стрічками. А ще дівчинка презентуватиме на цьому конкурсі танець у стилі Майкла Джексона. Це буде мікс бального танцю і румби. Журналіст “ВЗ” зустрілася з Глорією та її мамою Галиною, щоб дізнатися про стиль життя юної моделі.

Модельну кар’єру Глорія почала у дворічному віці. Перша фотосесія дівчинки — рекламна зйомка для аквапарку. Після цього — участь у проекті Little Princess. У семирічному віці Глорія вже впевнено дефілювала на показі мод в одному з торгово-розважальних центрів міста, де, отримала перемогу у конкурсі “Найкраща міні-модель”. Брала участь у фотосесіях етно-одягу, для брендів одягу NAVNA, SOVA... Цього року дебютувала в ролі телеведучої у відеозйомці дитячої програми “Рожеві окуляри” та CITY KIDS для каналу CITY Life TV. Юна модель розповідала своїм ровесницям, як правильно підібрати прикраси, записала інтерв’ю з власницею ювелірного бутика.

“Модельний бізнес для мене — це і стиль життя, і важка праця, - розповіла “ВЗ” Глорія Драч. - Дехто думає, що просто ходжу по подіуму і все. Це не так! Щодня наполегливо вивчаю дефіле, як правильно поводитися перед публікою. Підбираю костюми, працюю зі стилістами над образом”.

“Коли донечка виходить на сцену — з дитини перетворюється на 20-річну модель. На подіумі - впевнена. А за межами сцени вона звичайна дитина”, - каже пані Галина.

Глорія не планує покидати модельний бізнес, мріє про міжнародні подіуми. “Дочка каже мені: “Мамо, я буду моделлю! Не хвилюйся, буду до тебе телефонувати з будь-якої точки світу. Єдине — іноді можу телефонувати вночі бо не вгадаю з часовим поясом. Кумири Глорії Драч — американський співак і танцюрист Майкл Джексон, українська фешн-ведуча Катя Осадча та співак Дзідзьо.

Запитую, чи заздрять їй однолітки. Дівчина на мить задумалася. “Одні - ігнорують, інші підтримують, хвалять, - відповідає Глорія. - Товаришую з дівчатами з модельного бізнесу. Розуміємо одна одну, підтримуємо. Коли хтось перемагає в конкурсі — від душі вітаємо переможницю”.

Юна модель намагається стежити за своєю фігурою. Зі школи моделей засвоїла, що їсти потрібно небагато. Про це заявила вдома батькам. Але пані Галина відрадила. Сказала, що вона проти виснажливих дієт. “Я сказала Глорії, що дівчаткам 8-річного віку потрібно їсти каші, хліб з маслом, м’ясо, багато фруктів, - продовжує розмову Галина. - Її улюблена страва — суші. А найбільше смакує суші, яке приготував тато”.

Фото з сімейного архіву сім’ї Драчів