Передплата 2024 «Добрий господар»

У будинку на пр. Свободи розчищають приміщення після вчорашньої пожежі

  • 17.07.2017, 11:24
  • 5 832

Як повідомили в Галицькій районній адміністрації, зараз розпочинають роботи з розчищення приміщень, які пошкоджені внаслідок вчорашньої пожежі в житловому будинку на пр. Свободи, 31.

Також підраховують вартість невідкладних аварійно-відновлювальних робіт, зокрема — з влаштування покриття даху та заміни дерев’яних балконів будинку, щоб звернутися до міської комісії з питань ТЕБ і НС про виділення коштів. Двоє власників квартир тимчасово переселені з будинку.

«Зараз підраховуємо вартість відновлювальних робіт. Паралельно розпочинаємо роботи і розчищаємо ті приміщення, які пошкоджені вогнем і водою. Допомоги потребували двоє власників квартир — одного ми відвезли до родичів, іншому надали допомогу з тимчасовим житлом у готелі при церкві Святого Михаїла на вул. Винниченка, 22. Після обстеження і встановлення вартості аварійно-відновлювальних робіт, ймовірніше, будемо звертатись з цим питанням до міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, - розповів Андрій Зозуля, в.о. голови Галицької РА.

Нагадаємо, 16 липня близько 16.00 год. в квартирі на 2-му поверсі житлового будинку №31 на пр. Свободи виникла пожежа. Внаслідок пожежі пошкоджено дерев’яні балкони 2-го та 3-го поверхів, вся площа металевої покрівлі (а це 500 кв.м.) та світловий ліхтар над сходовою кліткою. Вогнем знищені крокви, лежні, обрешітка та пошкоджено дерев’яне міжповерхове перекриття 3-го поверху над іншою квартирою. Під час гасіння пожежі пошкоджені через залиття водою стелі та стіни в житлових квартирах частково 3-го та 2-го поверхів.

Зазначимо, що житловий будинок №31 на пр. Свободи — пам’ятка архітектури місцевого значення (охоронний номер 1326), триповерховий (одна сходова клітка), 13-тиквартирний (зареєстровано 16 мешканців). Знаходиться в зоні середньо поверхової рядової забудови в межах центральної частини міста, цегляний до 1910 року забудови з підвалом під усім будинком, покрівля шатрова двосхила з металевим покриттям, площею до 500 кв.м. та світловим ліхтарем над сходовою кліткою, дерев’яними балконами загального користування.

Джерело: Львівська міська рада

Пожежники загасили масштабну пожежу, що виникла у неділю у житловому будинку на проспекті Свободи у Львові

Щоб ліквідувати вогонь довелося знімати дах будинку, один з пожежників госпіталізований з тепловим ударом.

За даними ДСНС, у ліквідації масштабної пожежі у центрі Львова брали участь 45 рятувальників і 10 одиниць пожежної техніки. В результаті пожежі вигорів другий і третій поверхи житлового будинку за адресою проспект Свободи, 31.

«Вогонь поширювався міжповерховими пустотами, що ускладнювало процес гасіння. Аби повністю ліквідувати горіння вогнеборцям довелося знімати покрівлю даху будинку», - йдеться у повідомленні ДСНС.

Остаточно загасити пожежу вдалося о 17:51. Загальна площа пожежі і завдані збитки наразі встановлюються.

На першому поверсі будинку розташовані магазин ювелірних виробів та магазин гудзиків. На другому і третьому поверхах, судячи з оголошень на профільних сайтах, апартаменти здають у подобову оренду.

Всі мешканці будинку евакуйовані, ніхто з них не постраждав. Галицька районної адміністрація Львова має забезпечити погорільців тимчасовим житлом.

За даними ІА ZIK, у 8-му міську клінічну лікарню з попереднім діагнозом «тепловий удар» був доставлений 24-річний поженик. Опіків не виявлено, травма не складна. «Зараз надаємо медичну допомогу, проводимо обстеження і буде прийнято рішення щодо його госпіталізації», — розповів головний лікар 8-ої лікарні Василь Обаранець.

На просп. Свободи в центрі Львова загорівся триповерховий будинок

У неділю, 16 липня, по обіді у Львові на просп. Свободи сталася пожежа. Пожежники намагаються загасити займання.

Пожежа виникла в триповерховому будинку №31 на просп. Свободи біля перехрестя з вул. Тиктора.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі ГУ ДСНС України у Львівській області, пожежа поширилась на другий, третій поверхи будинку та горище.

Станом на 16:30 локалізувати пожежу не вдалося. Станом на 17:02 пожежу локалізовано, рятувальники продовжують гасити займання. До гасіння залучили сім пожежних відділень та дев'ять одиниць техніки. Інформації про постраждалих наразі немає.

На першому поверсі будинку розташовані магазин ювелірних виробів та магазин гудзиків. На другому і третьому поверхах, судячи з оголошень на профільних сайтах, апаратменти здають у подобову оренду.

Схожі новини