Передплата 2024 ВЗ

Убиту студентку запакували у валізу і втопили в «озері без дна»

Протягом тижня прикарпатська поліція та воїни місцевих підрозділів Національної гвардії розшукували зниклу безвісти 24-річну громадянку Болгарїі Дішлі Елі Зія, яка навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету Івано-Франківського медуніверситету.

Знайшли її мертвою за 90 кілометрів від обласного центру, у віддаленому селі Світанок Рогатинського району, що межує з Тернопільською областю.

Замотане у ковдру тіло покійної (дівчина була невеличкого зросту, 155 см, важила 40 кг) злочинці запхали у велику валізу і під покровом ночі викинули в озерце, яке тутешні жителі називають «вікниною». Щоб чемодан не сплив, докинули в нього каміння. Страшну знахідку водолази надибали за п’ять метрів від місця, де селяни на Йордан освячують воду...

Такою життєрадісною студенти-медики запам’ятали свою подружку з Болгарії.
Такою життєрадісною студенти-медики запам’ятали свою подружку з Болгарії.

Озеро невеличке, лише 20 на 20 метрів, на вигляд — спокійне. Однак про нього ходять моторошні легенди. Війт Світанка Михайло Кулеша розповів кореспонденту «Високого Замку»:

— У давнину тут зупинялися пани, щоб напоїти своїх коней. Одного разу вода затягнула на глибину і самого пана, і його фаетон з кіньми. Їх так і не знайшли. Старші люди кажуть, що це озера — без дна. Тому ніхто тут ніколи не купається. Коли у понеділок з області приїхали слідчі, я просив бути обережними — щоб водолазів не поглинула та бездна...

Болгарська студентка була прописаною у гуртожитку, однак переважно жила у приватному помешканні, яке винаймав її бойфренд-одногрупник, 29-річний туркмен Ельдар. Є підстави підозрювати, що закохані вживали наркотики. Востаннє їх бачили разом в кінці травня на дні народження товариша неподалік Франківська. Сусіди кажуть, що у ту ніч за стіною було чути крики, гупання. За версією Ельдара, серед ночі його подруга взяла телефон, кудись вийшла і не повернулася. Однак по тому, як розповідав це майбутній стоматолог, правоохоронці йому не повірили. Не повірили і у його театральні переживання. Коли після зникнення Дішлі друзі вдарили на сполох, викликали екстрасенсів з відомого телеканалу, він розповідав вигадані байки цим ворожкам. Хоча сам доклався до її смерті. За попередньою версією, причиною була ревність. Дівчина хотіла розлучитися з Ельдаром, і це під впливом алкоголю і наркоти збудило у ньому агресію. Фото вбитої нелюд відправив другові на телефон.

Речі замордованої болгарки її коханець закопав у лісопосадці на території Городенківського району. А її тіло відвіз у рогатинський Світанок. У спільники взяв свого знайомого, який жив у цьому селі, — 20-річного Святослава. Сам він походить із незаможної сім’ї, мати працює пекарем. Припускають, що за отриману плату він піддався на вмовляння туркмена. Разом серед ночі тягнули валізу зі страшним багажем попри сільську школу, разом кидали її у воду. Думали, що вона поглине труп, однак на тому місці нанесло намулу і він не дав сховати сліди злочину.

Фото ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області

Схожі новини