Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Савченко втекла в Індію, а Ляшко у Відні на трьох зметикував

Наступного вівторка після копіткої «праці» поза сесійною залою депутати    нарешті знову зберуться під парламентським куполом.

Хизуватимуться робочою засмагою і трудовими мозолями. Перед камерами розповідатимуть, як у комітетах, фракціях і на виборчих округах працювали. А не для зайвих очей, у вузькому колі, демонструватимуть фотоальбоми з курортів, де «намозолювали» животи і п’яті точки. Щоправда, засекретити фотозвіти з «закордонного виборчого округу» вдається не всім.

Не встиг головний «вилоносець» Олег Ляшко з чергових віденських вакацій повернутися, як звістка про його курортний вояж у подробицях розійшлася. Журналісти «СТРАНА.ua» навіть маршрут пересування нардепа та його супутників детально розписали (з фото) і «робочий графік» (ресторани, нічні клуби). За інформацією видання, у подорожі до Австрії Олега Ляшка вже традиційно супроводжував його кум Юрій Сухін, з яким головний радикал провів зимові канікули у Таїланді. А після прильоту до кумівського дуету приєднався Даніель Лайс. Про цього 23-річного студента з німецьким паспортом і студентським квитком одного з київських вишів ЗМІ писали кілька місяців тому, коли красунчик засвітився у компанії «вилоносного» політика теж у Відні.

Після публікації про австрійську «маївку» Ляшко виклав короткий пост на своїй сторінці у Facebook. «Ексклюзивні фото з найдорожчого ресторану Відня. Віденські сосиски смачні, але українські — найкращі!!!» - підписав знімок, на якому він і його супутники «селфляться» біля сосискових «декорацій». Судячи з допису, у такий спосіб Ляшко вирішив відреагувати на інформацію «СТРАНА.ua» про те, що в Австрії «вояжери» проводили час у дорогих ресторанах.

Чи не для Антикорупційного бюро з сосисковим «селфі» старався? На випадок, якщо після австрійських канікул знову комусь заманеться поцікавитися, у скільки обійшовся відпочинок і чи з’являться ці витрати в уточненні до е-декларації (про подорож до Таїланду Ляшко так і не відзвітував). Тепер у «вилоносця» алібі є: «Які там величезні витрати?! Бачите, вуличною їжею харчувався!». До повного комплекту бракує лише постановочного фото, як Ляшко і його кум на виїзді з Києва «автостоперами» стовбичать, з табличкою «на Відень».

Через місяць після «партхрестин» (у квітні відбувся з’їзд її іменної партії) нардеп Надія Савченко взяла курс не на Жмеринку чи Кобиляки, щоб просвітити тамтешніх жителів про свою «суспільно-політичну платформу», а на Індію. Невже іміджмейкери, які взялися «ожіночнювати» образ парламентської «амазонки», вирішили черговою новинкою публіку шокувати: фотосесією Савченко у сарі? Хтозна. Фото з поїздки наразі немає. А ось враженнями Савченко вже встигла поділитися, запевнивши, що подалася до Індії з робочим візитом. «На перший погляд ця країна здалася малоприємною, - написала нардеп у своєму блозі. - Природа й архітектура схожі на Ірак, тільки війни немає. Скрізь брудно, жарко і душно. Найближче порівняння з Україною — Індія схожа на Крим. Люди дуже повільні, нікуди не поспішають. Другий день в Індії видався кращим. Місце, де проходить саміт, у якому я беру участь, схоже на курорт. Тут багата природа і мало людей, що вже само по собі приємно. Ще великий плюс цієї поїздки у тому, що я пропущу всі роздорливі свята, тошнотне «Євробачення» і свій день народження - подалі від центру подій. Веселитися в мене немає наснаги, оскільки в Україні ситуація ще й досі така, що не до веселощів... Далека Індія в ці дні — саме те, що треба! Та й налагоджувати контакти з Азією теж уже час».

Краще вже з Азією, ніж з «захарченками» і «плотницькими».

Савченко на екзотику потягнуло. Два місяці тому зустрічалася   з індійським гуру і буддистським монахом. А на травневі свята сама в Індію подалася.      
Савченко на екзотику потягнуло. Два місяці тому зустрічалася   з індійським гуру і буддистським монахом. А на травневі свята сама в Індію подалася.      

Прохолодно-плаксивий початок українського травня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вирішив у теплих краях перечекати. І теж вирушив контакти з Азією налагоджувати. Тільки не з Індією, а з Об’єднаними Арабськими Еміратами. І не робочі, а туристично-курортні. Фото з Холодницьким в аеропорту Дубая виклала на своїй сторінці у Facebook продюсер і телеведуча Наталя Влащенко. «Літав Холодницький «економом» і стояв у загальній черзі», - написала Влащенко у наступному пості, де виклала отримані від антикорупційного прокурора документи щодо його дубайського відпочинку.

Путівка на відпочинок у Дубаї обійшлася Назару Холодницькому у  майже 66 тисяч гривень.
Путівка на відпочинок у Дубаї обійшлася Назару Холодницькому у  майже 66 тисяч гривень.

Фото Наталії ВЛАЩЕНКО та зі соцмереж