Передплата 2024 ВЗ

Немовля, як валізу, лишили у камері схову

Новонароджена дівчинка мало не померла... Її врятувала випадкова перехожа.

Неймовірна пригода трапилася у Червонограді. У камері схову, що розміщена на міському автовокзалі, у дорожній сумці знайшли... немовля. Випадкова перехожа почула дитячий плач, який лунав з комірчини. Коли з дозволу директора автовокзалу бокс відкрили, заціпеніли: у закритій новенькій сумці лежала дівчинка, якій на вигляд було не більше 3-5 днів... На місце події викликали поліцію. Про цей жахливий випадок журналісту “ВЗ” розповіла місцева журналістка Алла Березюк.

Біля дитини лежала порожня пляшечка і куртка. Дитину відвезли до Червоноградської центральної міської лікарні. Немовля обстежили. Лікарі зауважили, швидше за все, горе-мати не народжувала дитину у пологовому будинку. Хоча виглядає на те, що їй хтось допомагав перерізувати пуповину. «Дівчинка абсолютно здорова, — каже Алла. — У неї є незначні кольки, вночі трохи плакала. Ймовірно, кажуть лікарі, що дитину перетискали, щоб приховати вагітність... Дівчинка гарна. Я у неї вчора була у лікарні, гладила її по личку, тримала за ручку... Ми принесли їй кашки і памперси».

Запитую, чи відомо щось про горе-матір? Алла розповідає, та сама прийшла до поліції, що на вокзалі. Показала чек про оплату камери схову і вимагала у поліцейських повернути дитину. Пояснила, мовляв, що мала справи, тому і залишила дитину у камері схову. Але жодних документів, які б засвідчували той факт, що це її дитина, у неї не було... «Відомо також, що жінку обстежили у лікарні. Після пологів стан у неї критичний. Дуже низький гемоглобін. Після цього вона зникла», — каже Алла.

Чому поліцейські не затримали дивну породіллю? І яку мету мала горе-мати? «Можливо, дитину готували на продаж, — припускає журналістка. — Але чому тоді сумка наглухо була закрита? Дитина лежала як у труні... Відомо, що у неї є двоє дітей і чоловік. Про вагітність чоловік не знав. Учора до дитини у лікарню прийшли її рідні бабуся з дідусем. Де матір, вони не знають. Зв’язатися з нею не можуть».

Фахівці мали б з’ясувати, на скільки днів дитину запроторили до камери схову. Чи має мати психічні відхилення? Як розповіли лікарі, у медзаклад приходила невідома жінка. Казала, що доглядатиме за дитинкою... Їй відмовили. Тоді зайшла у палату (дитині нічого не принесла), посиділа біля ліжечка немовляти півгодини і зникла. Алла каже, що волонтери, які опікуються дівчинкою, побоюються, аби її не викрали з медичного закладу. А тому на вихідних у лікарні чергуватимуть добровольці.

А тим часом…

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 135 (залишення в небезпеці) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, — до трьох років позбавлення волі. Триває досудове розслідування. Як встановили правоохоронці, новонароджену дівчинку залишила 29-річна мешканка Радехівського району.

Схожі новини