Передплата 2024 «Добрий господар»

Чоловік може померти... будь-якої миті!

Якщо розірветься аневризма на судині головного мозку. Олександр Кучерін просить допомогти йому зібрати кошти на лікування.

Коли Олександру Кучеріну було чотири роки, раптово втратив свідомість. Налякана мама відвезла сина до лікарні, де медики поставили йому діагноз «вірусний енцефаліт (запалення нервових клітин головного мозку)». Про пережите у дитинстві чоловік, можливо, ніколи б і не згадав, якби три роки тому з ним знову не трапилося нещастя. Олександр йшов на роботу. Нічого не віщувало біди, не паморочилася і не боліла голова. Аж раптом йому потемніло в очах…

«Повернувся додому, ліг і вже не зміг встати, — розповідає. — Довелося викликати «швидку». У лікарні на Топольній (Львівська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги. — Авт.) у мене діагностували нерозірвану аневризму біфуркації лівої внутрішньої сонної артерії. Це — такий «мішечок», який утворюється на судині головного мозку і може будь-якої миті розірватися».

Олександр пройшов лікування і курс реабілітації — той необхідний мінімум, який могла собі дозволити його сім’я. Однак хвороба і не думала його відпускати. Він міняв роботу за роботою — роботодавці вимагали від чоловіка повної віддачі, а він не міг працювати «на знос». Варто було хоч трохи напружитися — і земля знову втікала у нього з-під ніг. Та це би було ще нічого, якби над Олександром не нависала загроза раптової смерті. «Останнє обстеження показало, що моя аневризма збільшилася вдвічі, — каже чоловік. — Потрібно терміново заповнити порожнину «мішечка» спеціальними спіралями. Одна коштує 1100 доларів США (приблизно 30 тис. гривень). Потрібно поставити вісім — саме таку цифру озвучують львівські та київські лікарі. У Чернівцях, звідки я родом (у Львові живе моя бабуся, за якою доглядаю), таких операцій взагалі не роблять».

Зараз Олександр не працює. Йому не можна перебувати на сонці. Не можна піднімати важкого. Не можна робити різких рухів.

Кожен день 39-річного чоловіка може стати останнім, якщо ми йому не допоможемо! Родина та друзі Олександра не володіють такими фінансовими ресурсами, щоб повністю оплатити його лікування, загальна сума якого становить 240 тис. гривень.

Якщо ви готові долучитися до збору коштів, гроші просимо переказувати за цими реквізитами:

Номер картки «Приватбанку» 5168 7426 0643 6511

Кучерін Анатолій Дмитрович (батько)

Зв’язатися з мамою Олександра, Тетяною Іванівною можна за цими номерами: (066)056-31-38; (096)917-11-83.

Схожі новини