Передплата 2024 ВЗ

Львівського таксиста вбили наркомани

Вони цілу ніч каталися зі Львова до Києва і назад...Київському таксисту пощастило, він вижив.

22 квітня поблизу Києва пограбували та жорстоко вбили 31-річного львівського таксиста. Як повідомив журналісту “ВЗ” засновник ГО “Варта” Ігор Зінкевич, убивці (ромської національності) завдали жертві ножового удару у серце. Вкрадені з машини речі здали у ломбард. Після цього пішли розважатися... Київським та львівським правоохоронцям спільними зусиллями вдалося затримати убивць по гарячих слідах. Триває досудове розслідування.

Львівський таксист мережі «Оптимальне» Євген отримав замовлення на залізничному вокзалі у Львові. Але до Києва так і не доїхав. До столичної поліції надійшло повідомлення про те, що у селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області перехожі побачили на узбіччі дороги тіло невідомого чоловіка без ознак життя. Неподалік поліцейські знайшли і його автомобіль «Шевроле». Було встановлено, що це 31-річний львів’янин, таксист, який у той день приїхав у Київську область зі Львова.

Від працівників Управління карного розшуку Київської області надійшла оперативна інформація про те, що до вбивства львівського таксиста причетні двоє жителів Київської області, раніше судимі за вчинення розбійних нападів, наркозалежні. Вони ще 20 квітня оселилися в одному з готелів Львова. А через два дні вирішили повернутися додому на таксі…

Однак у Києві злочинці довго не затрималися. Знову замовили таксі і вирішили повернутися зі столиці до Львова. Правоохоронцям вдалося швидко встановити маршрут злочинців. І вже 23 квітня, близько 17.00, поблизу Львова, у селі Мурованому Пустомитівського району, зловмисників затримали львівські правоохоронці. «Вони пересувались автомобілем «Опель Астра», який належить одній з київських компаній-таксі, — повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал Валерій Середа. — У салоні автомобіля, окрім водія-таксиста, було троє пасажирів — двоє братів, віком 34 і 39 років, та 36-річний чоловік. Усі мешканці Київської області».

Як розповів правоохоронцям київський таксист, його пасажири замовили поїздку з Києва до Львова і в зворотному напрямку. За це пообіцяли заплатити чотири тисячі гривень та заправити автомобіль. Проте грошей не заплатили, та ще й забрали його мобільний телефон та здали його у ломбард. За фактом вбивства львівського таксиста відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Про деталі вбивства розповів на своїй сторінці у «Фейсбуці» голова Нацполіції Сергій Князев. «Карному розшуку — честь! Розкриваючи убивство львівського таксиста, оперативники порятували київського водія», — написав Сергій Князев. За словами голови Нацполіції, зв’язавшись із львівськими колегами, правоохоронці вийшли на слід бандитів.

«Як з’ясувалося, тієї ж ночі «гоп-стоп» компанія викликала у Києві таксі і попрямувала назад до Львова. Таксисту пообіцяли 4 тисячі гривень, але розраховуватися не поспішали. «Клієнти» обіцяли, що гроші от-от мають скинути на картку. Довірливий таксист віддав чоловікам свій мобільний, щоб закласти в ломбард і заправитись. Бідолашний не знав, що його львівський колега так і не дочекався грошей на картку... Своїми злагодженими діями оперативники Львівщини та Київщини запобігли можливому повторенню попереднього сценарію. І при в’їзді до Львова поліцейські присікли «бандитське турне». Затримано трьох жителів Київської області 34, 36 і 39-років. Вдячний працівникам карного розшуку Львівщини та Київщини за якісну роботу».

Однак врятувати львівського таксиста правоохоронцям, на жаль, не вдалося. Відомо, що у Євгена залишилася дружина. У вівторок, 25 квітня, львівські таксисти попрямують до Києва за тілом колеги…

Як розповіли журналісту «ВЗ» досвідчені таксисти, їхня професія — у групі ризику. «Трапляється, що таксисти страждають через свою жадібність, — каже таксист пан Олександр. — Якщо інтуїція підказує, що з цими пасажирами краще не їхати у дальню дорогу, то краще не ризикувати своїм здоров’ям та життям заради заробітку. Офіційно тримати у салоні будь-які спецзасоби для самозахисту заборонено. Ми, на жаль, живемо у державі, яка дбає лише про безпеку своїх чиновників, а не громадян. У мене був випадок, коли до мене у машину сіли підозрілі люди. Я заглушив мотор і сказав, що машина поламалася... Не варто ігнорувати своє шосте чуття».

А тим часом…

Більше року розслідує поліція резонансне викрадення львів’янина, помічника судді Шевченківського райсуду Тараса Познякова. Він, нагадаємо, взяв зі собою у машину двох попутників, скориставшись сервісом BlaBlaCar. До сьогодні не відомо, живий Тарас чи мертвий, адже його тіла досі не знайшли. Виявили поліцейські лише автівку, якою Тарас їхав до Києва. До столиці він так і не доїхав... Підозрювані у причетності до його зникнення встановлені. Проте один з них досі залишається у розшуку, це Луан Кінгісепп, екс-боєць «Правого сектора», уродженець та громадянин РФ, житель Макіївки Донецької області. А інший — Дмитро Голуб, теж громадянин РФ, не визнає своєї вини у суді.

«Поліція розслідує справу, але мляво, — сказав у коментарі «ВЗ» батько Тараса Познякова, пан Олександр. — Луана Кінгісеппа, кажуть у поліції, розшукують. В АТО його немає. Він на території України, переховується під вигаданим ім’ям. Дмитро Голуб у суді поводиться дивно. Не дає жодних свідчень. Як стало відомо, він ніде не служив. Був 12 років у розшуку. Жив під різними прізвищами. Може, хтось зацікавлений вище у тому, щоби він мовчав? Я знаю, що в АТО знаходять хлопців, які загинули... Надіюсь хіба що на Господа Бога. А ця гнида, яка сидить у СІЗО, буде відповідати перед законом за усі сльози нашої родини і друзів Тараса...».

Схожі новини