Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Замість бородатої Кончіти — Славко з косою і на підборах...

Попри чутки про «відмову» від «Євробачення», українська група O.Torvald готується до конкурсу.

Підготовка до пісенного конкурсу “Євробачення-2017” у Києві за три з гаком тижні до старту йде за графіком. У Міжнародному виставковому центрі монтують сцену і місця для глядачів. “Євробачення” обіцяє стати рекордним за кількістю сценічного обладнання.

Багато галасу наробив “поєдинок” між стороною, яка приймає, - Україною, і Росією, яка “відкомандирувала” на конкурс співачку-візочницю Юлію Самойлову. Служба безпеки України заборонила Самойловій в’їзд на нашу територію на три роки - через незаконний перетин кордону України (Самойлова літала з Росії в окупований Крим). Росія пішла “ва-банк”: російська телекомпанія «Первый канал» заявила, що не буде транслювати конкурс, який відбудеться у травні цього року.

“Це перший випадок, коли приймаюча сторона заборонила в’їзд учаснику з іншої держави, і дехто звинуватив Україну в тому, що вона політизує конкурс”, - написала британська газета The Guardian. Натомість інші видання вважають, що рішення відправити на конкурс Самойлову є політичним кроком з боку Росії, який примушує Україну зробити вибір — або виконувати свої закони, або заспокоювати організаторів і учасників “Євробачення”. Росія обіцяла не вибирати учасника, який міг би викликати суперечки. Але в ніч перед закінченням терміну заявок Росія запропонувала саме Самойлову...

У попередні роки конфлікти між Азербайджаном та Вірменінєю, а потім між Росією та Грузією проникли і на сцену “Євробачення”. 2009 року, коли Москва приймала “Євробачення” (через рік після російсько-грузинської війни), Грузія відкликала свою учасницю - після того, як організатори вимагали, щоб вона змінила текст і назву своєї пісні. Росіяни вважали явним висловлюванням критики на адресу російського президента Володимира Путіна... А Вірменія вирішила не брати участі у конкурсі, коли його проводили в Азербайджані, через територіальну суперечку між двома державами.

Нещодавно з’явилися чутки про те, що українська група O.Torvald начебто... відмовилася від участі в “Євробаченні-2017”. Мовляв, вагітна дружина одного з вокалістів має народити саме у час проведення конкурсу... Лідер групи Женя Галич спростував інформацію жовтої преси. “Ми готуємося, створюємо номер, костюми, багато репетируємо”, - сказав Галич.

Утім, одному з учасників “Євробачення-2017” організатори все ж таки дозволили порушити правила конкурсу. Португалець Салвадор Собралу з дозволу організаторів пропустить репетиції півфіналу, а також не братиме участі у прес-конференціях. Причина такого рішення — важка хвороба артиста. 27-річний Салвадор має ваду серця і перебуває під наглядом лікарів.

Після Кончіти Вурст співакам на “Євробаченні” буде важко здивувати глядачів. Якщо це комусь і вдасться, то, найімовірніше, артисту з Чорногорії Славку Калезічу. Виконавець з косою на виголеній маківці і пристебнутими крилами танцює на підборах в облягаючому одязі...

У Києві на час проведення конкурсу буде посилено заходи безпеки. Зокрема, заборонили продаж алкоголю у скляній тарі навколо головної сцени і у євромістечку. У дні проведення конкурсу працюватимуть 11 тисяч відеокамер та “поліція діалогу”. Також активізується робота “жриць кохання”...

Схожі новини