Передплата 2024 ВЗ

Прокурор, який вбив мачуху та поранив батька, здався слідству

Рівненський міський суд обрав міру запобіжного заходу працівнику прокуратури Тернопільської області Ігорю Чайці.

Напередодні чоловік розстріляв у місті Дубно свою мачуху, адвокатесу Віту Шаблій, та тяжко поранив батька — екс-начальника рівненської міліції В’ячеслава Чайку. З місця події Ігор втік. Втім за кілька днів сам прийшов здатися правоохоронцям. Під час допиту заявив, що злочин вчинив, захищаючись. Додав, пістолет, з якого стріляли, належить батьку.

Нібито, В’ячеслав першим почав цілитися у сина. Ухвалою суду Ігоря Чайку взяли під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Також він повинен здати слідству закордонний паспорт і знаходитися у матері в Дубно. З’являтися на вимогу слідства та суду. За версією правоохоронців, злочин стався на грунті неприязних стосунків у родині. Оскільки, пішовши з сім’ї, В’ячеслав Чайка вигнав зі спільного будинку першу дружину та двох синів. Кілька років через цей дім триває судова тяганина.

Підозрюваний у вбивстві адвоката на Рівненщині здався поліції

Прокурору Ігорю Чайці повідомили про підозру, прокурори просять про його арешт і відсторонення від посади.

Працівник прокуратури Тернопільської області Ігор Чайка, який підозрюється у вбивстві адвоката Віти Шаблій у місті Дубно Рівненської області, сам з’явився до слідчих прокуратури Рівненської області для надання свідчень. Про це повідомила прес-служба рівненської прокуратури.

У прес-службі прокуратури зазначили, що "після проведення комплексу слідчих (розшукових) дій встановлено причетність до цього тяжкого злочину 29-річного жителя Тернопільської області - працівника прокуратури цієї області. Останній після декількох днів пошуку його правоохоронцями сам з'явився до слідчих прокуратури Рівненської області для надання свідчень".

Підозрюваному повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство двох або більше осіб).

Прокуратура Рівненської області звернулася з клопотанням до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від займаної посади.

Слідчі прокуратури продовжують досудове розслідування.

Прокурор розстріляв мачуху і батька через… хату?

Резонансний злочин скоєно 1 квітня у місті Дубно на Рівненщині.

В одному з будинків було знайдено мертвою з вогнепальними пораненнями жінку-адвоката Віту Шаблій. Їй було лише 43 роки. Також з важкими пораненнями, однак живого, там же виявили і 55-річного чоловіка загиблої. Хто і за що розстріляв подружжя?

Віта Шаблій — знана в краї людина. З 1995-го по 2002 рік вона працювала на посадах секретаря судового засідання та консультанта Дубенського міського районного суду. У 2002 році була юрисконсультом Дубенського цукрового заводу, а у 2002-2008 роках — помічником судді Дубенського міського районного суду. З 2008-го стала адвокатом. Не була осторонь і політичних справ. Так, під час Революції гідності очолила дубенський Майдан, пізніше балотувалася на посаду міського голови Дубна від партії «Свобода».

У В’ячеслава Чайки вона була другою дружиною. Чоловік — правоохоронець, в минулому навіть керівник УМВС у Рівненській області. Від першого шлюбу в нього підростав син, коли вирішив розлучитися. З Вітою народився ще один. Власне первістка Ігоря сьогодні й підозрюють у страшному злочині.

Відомо, що в родині були не дуже приязні стосунки. Сварки начебто виникали через майно. Зокрема, за хату, в якій колись жив В’ячеслав Чайка зі своєю першою дружиною, матір’ю Ігоря. Того дня подружжя навідалося в будинок (хоч там не жило, але підтримувало порядок). Кажуть, був там і пасинок Віти. Словесна перепалка з мачухою стала останньою.

— За оперативними даними, син випустив обойму в жінку батька, вона померла на місці. Батько отримав два поранення, — прокоментував заступник начальника управління НП у Рівненській області Сергій Волков. За його словами, Віту Шаблій розстріляли зблизька — жінка померла від поранень у шию та груди. У В’ячеслава Чайки виявили бокові поранення грудної клітки та живота, куля зачепила діафрагму. Екс-правоохоронця госпіталізували у реанімацію й прооперували. Відомо, що підозрюваний у вбивстві є прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Тернопільської області. Наразі його не затримали. Зброї, з якої скоєно убивство, також не знайшли.

У вбивстві адвоката на Рівненщині підозрюється тернопільський прокурор

Підозрюваний є сином чоловіка, який постраждав під час стрілянини.

У вбивстві жінки-адвоката з Дубна Рівненської області підозрюється працівник прокуратури Тернопільської області Ігор Чайка. Про це повідомив заступник начальника управління НП у Рівненської області Сергій Волков.

За його словами, стрілянина сталася на підґрунті сімейного конфлікту.

“До батька В’ячеслава Чайки, екс-очільника рівненської поліції, приїхав старший син Ігор. Сварка закінчилася стріляниною. За оперативними даними, син випустив обойму в жінку батька, вона померла на місці. Батько отримав два поранення”, — зазначив Сергій Волков.

В’ячеслава Чайку прооперували. Жінка-адвокат померла на місці.

Стрілка наразі не затримано. На місці вилучили гільзи від пістолета 9 мм. Підозрюваного збираються оголосити розшук.

Поліція озвучила одну із версій вбивства адвоката на Рівненщині

Однією з пріоритетних версій розстрілу адвоката Віти Шаблій в місті Дубно Рівненської області є вбивство на тлі особистих конфліктних відносин.

Про це пише видання "Апостроф", посилаючись на прес-службу ГУ Нацполіції в Рівненській області.

"Однією з версій вбивства — особисті неприязні відносини", - сказали в поліції. При цьому уточнили, що розглядаються також й інші версії.

В даний момент на місці події працюють оперативники. При цьому в поліції зазначили, що на експертизу відправили кілька гільз, які були вилучені.

На Рівненщині застрелили адвоката і поранили екс-начальника обласної міліції

1 квітня в місті Дубно Рівненської області застрелили адвоката Віту Шаблій, яка на минулих виборах балотувалася на посаду міського голови від партія "Свобода".

Про це повідомляє "Рівне вечірнє".

43-річна жінка померла від отриманих травм.

Під час стрілянини також поранили "свободівця" В'ячеслава Чайку, який кілька днів у 2014 році очолював УМВС в Рівненській області, а також подавав свою кандидатуру на пост глави Нацполіціі. Він перебуває в лікарні.

"1 квітня, близько 20-ї години до поліції надійшло повідомлення зі станції швидкої медичної допомоги м. Дубно, що у приватному будинку на вулиці Жуковського поранено чоловіка. Поліцейські, які виїхали за викликом, виявили на місці події мертвою 43-річну жінку. Її 55-річного чоловіка з вогнепальним пораненням госпіталізували до лікарні", - повідомили в поліції.

На місці події працює слідчо-оперативна група і експерти.

Джерело: УП

Схожі новини