Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У NASA повідомили про відкриття нової зоряної системи, де ймовірне життя

  • 23.02.2017, 07:33
  • 3 489

Мова йде про екзопланети на орбіті одиночної зірки TRAPPIST-1 - червоного карлика в сузір'ї Водолія.

Астрономи NASA оголосили про відкриття планет за межами Сонячної системи, де потенційно можуть існувати умови для життя. Про це йшлося під час прес-конференції працівників Американського аерокосмічного агентства.

Зокрема, помічник керівника Управління наукових місій в штаб-квартирі NASA у Вашингтоні Томас Цурбукен повідомив про відкриття семи нових екзопланет на орбіті одиночної зірки TRAPPIST-1 - червоного карлика в сузір'ї Водолія.

Зірка TRAPPIST-1 набагато менше і менше гаряча ніж Сонце, але тим не менш, за словами астронома Мікаеля Жийона, в цій системі можуть існувати умови для життя. Відкриття було зроблено за допомогою телескопа Spitzer.

Оскільки система зірки знаходиться порівняно близько до Землі - на відстані 40 світлових років - астрономи можуть вивчати атмосфери знайдених планет відносно легко. Це може виявити дивовижне розмаїття світів, починаючи за складом від скелястих до крижаних.

Планети цієї зоряної системи настільки близькі одна до одної, що їх гравітаційні поля взаємодіють між собою, підштовхуючи одне одну таким чином, що дозволило команді оцінити масу кожної планети. Вони варіюються від приблизно 0,4 до 1,4 маси Землі.

Одна із знайдених планет
Одна із знайдених планет

Екзопланета - планета, яка обертається навколо зірки, яка не є Сонцем. На початок 2017 року достовірно підтверджено існування 3563 екзопланет в 2674 планетних системах. Найбільш схожою на Землю є екзопланета Kepler-438 b, яка знаходиться на відстані 470 світлових років від Сонця.

Джерело: Новое время

Схожі новини