Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Смерть Чанова: поліція з’ясовує обставини «падіння з висоти»

  • 09.02.2017, 13:42
  • 4 111

Для встановлення причин смерті колишнього воротаря київського "Динамо" Віктора Чанова призначено судово-медичну експертизу.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

"Зазначається, що 8 лютого близько 22:50 до чергової частини київської поліції надійшло повідомлення від лікаря про те, що у відділенні нейрохірургії помер колишній футболіст, місцевий мешканець 1959 року народження.

"Попередньо встановлено, що чоловіка без свідомості 21 січня 2017 року о 10-й годині доставила до медичного закладу "швидка" із села Рославичі Васильківського району Київської області, де він, за словами лікарів, отримав множинні травми при падінні з висоти", - розповів начальник Деснянського управління поліції Олександр Косовськи.

Пацієнту із важким діагнозом надавалася необхідна медична допомога, весь час він був без свідомості. Вчора ввечері медики констатували смерть колишнього футболіста.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За фактом смерті чоловіка розпочато кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України.

"Наразі призначається судово-медична експертиза для встановлення причини смерті. Усі зібрані матеріали через органи прокуратури будуть передані до Головного управління Національної поліції у Київській області, оскільки трагічна подія сталася на Київщині", - роз’яснив Косовський.

Як повідомляв Укрінформ, невістка екс-голкіпера київського "Динамо" Ірина Чанова спростувала чутки про те, що причиною його смерті стало побиття.

Колишній голкіпер "Динамо", "Шахтаря" і збірної СРСР Віктор Чанов помер у віці 57 років 8 лютого 2017 року. На професійному рівні Чанов почав грати у футбол в 19-річному віці. Три роки - з 1978-го по 1981-ій - він провів у донецькому "Шахтарі", потім перейшов у київське "Динамо". У столичній команді Чанов виступав дев'ять років - до 1990 року. За збірну СРСР у період з 1982-го по 1990 рік Віктор Чанов зіграв 21 матч, в яких пропустив вісім голів. Чанов - триразовий чемпіон СРСР, п'ятиразовий володар Кубка СРСР. Крім того, з "Динамо" в 1986 році він став переможцем Кубка володарів кубків (попередник Кубка УЄФА і Ліги Європи). З 1995 року почав тренерську кар'єру, зокрема працював тренером у "ЦСКА-Борисфен" і київському "Динамо".

Помер колишній воротар київського "Динамо"

Відомому футболісту було 58 років.

На 58-му році життя помер колишній воротар київського "Динамо" і збірної СРСР з футболу Віктор Чанов. Про це повідомили на сайті футбольного клубу.

"З безмежною скорботою зустрів футбольний світ трагічну звістку про смерть знаменитого динамівця Віктора Вікторовича Чанова",- йдеться у повідомленні.

За інформацією видання "Спорт Експрес", 20 січня на Віктора Чанова було скоєно напад у передмісті Києва. Невідомі зупинили його автомобіль і завдали численні ушкодження, що спричинили черепно-мозкову травму. На наступний день Чанову була зроблена складна операція.

Київському «Динамо» Віктор Чанов присвятив найкращі роки своєї кар'єри. З 1982 по 1990 роки він провів у якості воротаря «біло-синіх» 202 матчі в чемпіонаті СРСР. У ці ж роки зіграв 21 матч за збірну СРСР.

Віктор Чанов — триразовий чемпіон СРСР, п'ятиразовий володар Кубка СРСР, володар Кубка Кубків 1986 у складі «Динамо», віце-чемпіон Європи 1988 у складі збірної СРСР.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини