Передплата 2024 «Добра кухня»

Собаки не винні...

Правоохоронці призначили експертизу, щоб дізнатися, що стало причиною пожежі у притулку «Милосердя».

За фактом пожежі у притулку для собак “Милосердя”, що у Брюховичах, правоохоронці призначили експертизу, щоб дізнатися причину займання. Попередні висновки — навмисного підпалу притулку начебто не було. Міліція вирішує питання щодо відкриття кримінального провадження. Про це повідомила “ВЗ” начальник відділу комунікацій Головного управління Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

Трагедія сталася у неділю, 5 лютого, ввечері. У притулку для безпритульних собак «Милосердя» повністю згоріла кухня, інвентар, солома, дрова. На щастя, жодна тварина не постраждала (у притулку мешкає 300 собак, якими опікується громадська організація Львівське товариство захисту тварин). Зараз чотирилапим немає що їсти. Волонтери просять допомогти харчами. Кажуть, тварини потрохи оклигують від шокового стану. На черзі — утеплення приміщень, купівля дров.

Телефоную до голови ради Львівського товариства захисту тварин, волонтера “Милосердя” Наталії Кузнецової. “Жодна собака не залишиться голодна. Нам допомагають небайдужі люди, які приносять у притулок їжу, — каже вона. — З сухим кормом нам допомогло ЛКП “Лев”. Налагоджуємо роботу кухні. Бо тваринам треба десь готувати їжу. Реанімуємо котел”.

“Нехай з причиною пожежі “розбирається” слідство, — зазначила Наталія Кузнецова. — Нікого за руку не впіймали на підпалі, але все це дуже дивно. Ми написали заяву в міліцію. На місці пожежі працювала слідча бригада. За кілька годин до пожежі в притулку раптово зникло світло. Здивувалися, чого це раптом так сталося. На кухні волонтер завершив варити кашу, почав годувати собак. О 17.30 волонтер пішов, у кухні ніхто вже не палив. Ми були поруч. Усе було спокійно, нічого не горіло, запаху не було. Потім на 20 хвилин пішли до собак. Вийшли звідти, а кухня вже палає”.

Благодійні внески для безпритульних собак переказуйте на такий рахунок:

Філія Львівське обласне управління АТ «Ощадбанк»

МФО БАНКУ 325796

Код ГДРПОУ організації 13807804

Рахунок № 26000300205345

Назва організації — Львівське товариство захисту тварин

А тим часом...

Нарешті експертиза встановила, що підозріла рожева речовина, яка була розлита на вулицях Львова, зокрема у парках, не шкідлива для тварин і не є отрутою. Хіміки встановили, що це залишки фруктового варення. Аналізи проводили на кафедрі нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Гжицького.

Фото ДСНС Львівської області

Схожі новини