Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

А Садовий – в Італії

Міський голова Львова відпочиває зі сім’єю в Альпах.

Міський голова Львова Андрій Садовий взяв оплачувану відпустку (по 13 січня). У прес-службі Львівської міської ради не захотіли “здавати”, де відпочиває їхній шеф. “Він за кордоном, де саме, не знаю”, - сказала прес-секретар мера Львова Христина Процак. Користувачі соцмереж оприлюднили фотографії, де видно, що Андрій Іванович відпочиває з сім’єю в італійських Альпах, на гірськолижному курорті Кронплатц. Фото зробили лижники, які теж відпочивають на цьому курорті.

Минулих років Андрій Садовий катався на лижах на “Буковелі”. У соцмережах не вщухають кепкування щодо італійського лижного відпочинку Андрія Садового: “Хтось добре працював, щоб так відпочивати...”, “Очевидно, Садовий повіз львівське сміття на нові простори”, “То він там сміттєпресувальну лінію будуватиме”, “Львівське сміття інтернаціоналізується потрохи”.

Гірськолижний відпочинок в італійських Альпах, кажуть тур­оператори, задоволення не з дешевих. Денний скіпас (абонемент на катання) для дорослого стартує від 49 євро на особу, на два дні — 94 євро, три дні — 136 євро. Для дітей — менші тарифи: скіпас на половину дня — 27 євро, один день — 34 євро. У Кронплатці діють два типи абонементів: «Скіпас Кронплатц» на 31 підйомник і «Доломіти супер-скі» (чинний у зоні Кронплатц та на одинадцяти сусідніх курортах).

На своїй сторінці у Фейсбуці Андрій Садовий підтвердив, що відпочиває з п’ятьма синами та дружиною Катериною у Кронплатці. “Відпустку взяв на чотири дні, - написав Садовий. - Як завжди, використовую відпустку і для ділових зустрічей. Про результати ділових зустрічей повідомлю згодом”.

Сім’я Садових мешкає у тризірковому готелі Heinz. “Вартість проживання в готелі на сімох людей зі сніданками та вечерями - 410 євро на добу. Середньомісячний дохід родини за 2016 рік, який буде задекларований, - понад 200 тисяч гривень”.

Переважно туди їдуть власним транспортом, або летять бюджетними авіалініями (з пересадкою). В одній з турфірм Львова журналісту “ВЗ” сказали, що цього року немає попиту на гірськолижні тури до Італії. Торік на цей напрямок були поодинокі запити, дехто навіть купував пакетний тур з доїздом, проживанням, харчуванням.

А де відпочивають інші мери міст України?

Мер Києва Віталій Кличко теж пішов на Різдвяні свята у відпустку. Але два останні дні вакацій - за свій рахунок, тобто без збереження заробітної плати.

Віталій зі своїм братом Володимиром проводять час на лижних схилах у горах. Де саме — не уточнюють. Володимир оприлюднив у соцмережах фото з таким підписом: «Ми говорили, що не битимемося один проти одного у ринзі, але це не стосується лижних схилів».

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків ніколи не практикує відпочивати на зимові вакації. Не брав так звану різдвяну відпустку і цього року. Як сказала “ВЗ” керівник патронатної служби мера Івано-Франківська Вікторія Дротянко, пан Марцінків не поїхав на лижі, усі Різдвяні свята був у місті, стежив, зокрема, за роботою громадського транспорту (перевізників, які погано працювали, покарали штрафами. - Авт.), а також брав участь у Міжнародному фестивалі коляди, який провели вперше.

У прес-службі Дніпра відмовилися відповісти, де відпочиває і чи відпочиває мер міста Борис Філатов. Мер Тернополя Сергій Надал, кажуть у прес-службі тамтешньої міськради, зараз на роботі.

Схожі новини