Передплата 2024 «Добра кухня»

«Не розумію, чому жінки після 50-ти живуть заради онуків. Треба жити для себе!»

Стильна бабуся з Луцька носить синю шубу та робить селфі з фітнес-тренером.

Степаниду Цвіт неможливо не помітити на вулиці. Її яскраве волосся та стильні наряди привертають увагу не лише однолітків, а й підлітків. Гардеробу цієї пані позаздрять найвибагливіші модниці — синя шубка зі штучного хутра, кольорові окуляри, в’язаний шарф-снуд. Пані Степанида — «просунута» жінка, знає, що таке бранч, маршмелоу, фоловери та хештег. Бабуся-хіпстер, як вона себе називає, має власну сторінку в «Інстаграмі» та активно відвідує спортзал.

Справжнє ім’я стильної бабусі — Алла Рогозіна, їй 59 років. За освітою юрист, але за спеціальністю жодного дня не працювала. Її день починається з медитації. Вона береже фігуру та не їсть після 16-ї год. Степанида Цвіт розповіла журналісту “ВЗ”, чому не спілкується з однолітками та як на її образ реагує чоловік.

- Що підштовхнуло вас до таких змін?

- Не можу сказати, що це якісь кардинальні зміни. Завжди була такою яскравою і намагалася стильно одягатися. Не люблю сірості та темних кольорів. В СРСР такої можливості не було, але батьки привозили гарний одяг з Польщі.

- Як однолітки реагують на ваш зовнішній вигляд?

- Або ніяк, або кажуть: “Ти молодець, я б на таке не наважилась”. Мої однолітки, на жаль, живуть заради дітей, онуків, погрузли у домашній рутині. Тому з ними я майже не спілкуюсь, не знаю, про що з ними говорити. Моя “тусовка” — це 11-річна онука Софія та 29-річна донька Надя. Живу у Луцьку, але час від часу буваю у Києві, допомагаю з вихованням онуки. У київському метро до мене часто підходять сфотографуватися або зробити комплімент.

- А як чоловік ставиться до такого образу?

- Каже, що йому подобається (сміється).

- У вашому гардеробі стильні та сучасні речі. Де купуєте одяг?

- На ринках, у магазинах. Інколи у секонд-хендах. Одягом зі мною діляться онучка та донька. Але брендів у повсякденному житті не ношу, тільки на фотосесіях.

- У вас вишукана зачіска та макіяж. Скільки йде часу на ранковий марафет?

- На денний макіяж та зачіску близько 30 хвилин. Якщо запланована зйомка чи фотосесія, то на збори йде година.

«У спортзалах на мене всі дивляться великими очима», – каже наша героїня.
«У спортзалах на мене всі дивляться великими очима», – каже наша героїня.

- Як підтримуєте фізичну форму?

- Час від часу займаюся у спортивному залі. Не сиджу на дієтах, можу собі дозволити і тістечко, і пиріжок. Але після 16-ї год. ніколи не їм. Тільки кава або яблучко. Практикую йогу. Мій день обов’язково починається з годинної медитації о п’ятій ранку.

- Не всі жінки у вашому віці погодяться на такі кардинальні зміни зовнішності...

- Щоб виглядати молодо і гарно, не обов’язково змінювати зовнішність. Не розумію, чому жінки після 50-ти живуть заради онуків. Треба пожити для себе. Головне — полюбити себе. У світі існує один найбільший гріх — не радіти життю. Коли ти йому радієш, дурниці в голову не лізуть.

- Як проводите вільний час?

- Люблю вишивати. Завжди мріяла малювати, але так і не навчилась. Копіюю картини відомих художників і переношу на полотно.

- Ви активний користувач соціальних мереж...

- Мені допомагає дочка, бо не встигаю всім відповідати. Інколи пишуть із закордону, тому використовую Надію як перекладача, бо не володію англійською мовою. Маю сторінки в «Однокласниках», «Інстаграмі» та «Фейсбуку».

- Як обирали собі псевдонім?

- Степанида — ім’я моєї бабці. А прізвище Цвіт придумали з донькою, в мене воно асоціюється з розцвітанням квітки. Це щось яскраве та незвичне. Як я.