Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кому не вистачить грошей на лижі, поїде на пляжі Єгипту

Для українців доступнішими стали екзотичні Шрі-Ланка, Занзібар, Танзанія та Кенія.

Хтось гострить лижі на Буковель чи інші гірськолижні курорти України, а дехто шукає сонцезахисні креми, міряє купальники, бо поїде на море. У топових напрямках морського відпочинку взимку — Єгипет, Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати), серед екзотики — Шрі-Ланка, Мальдіви, Таїланд. Директор центру розвитку туризму України Володимир Царук зазначив, що порівняно з минулим роком, на 10-15% більше українців проведуть Новорічні та Різдвяні свята за кордоном. “Близько 80% від загальної кількості проданих путівок припадає на Єгипет”, — каже він. Цього року більшість туроператорів знизили ціни на відпочинок у Єгипті на 20%, бо замовили набагато більше чартерів, ніж минулих років.

Як розповів “ВЗ” власник турагенції Віктор Герадотов, кому не вистачить грошей на гірськолижний курорт (поїздка до Австрії обійдеться приблизно в 700 євро за особу на тиждень, зі сніданками, додатково треба викласти з гаманця 40-42 євро на день за скіпас (платня за підйомник), поїде відпочивати на пляжі Єгипту. Сонце і море манять привабливими цінами. У середині грудня сім днів відпочинку в пристойному тризірковому готелі єгипетської Хургади коштувало 190-200 доларів на двох (із системою “Все включено”). Але чим ближче до Нового року, тим більше зростають ціни. Зараз такі умови стартують від 330 доларів на двох, а “п’ятірка” — від 480 доларів. Хто замовляє у Єгипті новорічний “вогник”, докладає до свого відпочинкового кошторису ще близько ста доларів на особу.

Друге місце серед популярних напрямків українців — Дубаї, що вважається елітним курортом в ОАЕ. Для порівняння, якщо тижневий відпочинок у п’ятизірковому готелі ОАЕ можна знайти за 1400-1900 доларів, то у Дубаї — від трьох тисяч доларів.

За привабливими цінами на Новорічні та Різдвяні свята можна купити путівку в екзотичні країни. У найдешевшій “трійці” Шрі-Ланки тижневі вакації обійдуться у 20 тисяч гривень на двох. У ціну включено лише сніданки. Обіди і вечері — за додаткову плату. Директор туристичної агенції “Поїхали з нами” Оксана Гутник розповіла “ВЗ”, що Шрі-Ланка популярна серед українців уже сім років. “Доступнішою стала Індія — від 1200 доларів, - наголошує Оксана Гутник. - Цьогоріч є попит на тури в Таїланд, де найдешевший відпочинок стартує від 1200 доларів на двох. Кращі готелі Таїланду пропонують відпочинок за 1600-2000 доларів. З минулого року для українців більше відкрилися нові екзотичні напрямки — Занзібар, Танзанія, Кенія. З Києва запущено вигідні авіаперельоти, але з дозаправкою у єгипетській Асуані. Це здешевило вартість путівок у ці екзотичні країни. Раніше лише авіапереліт до Кенії коштував 10 тисяч доларів за двох, а тепер там можна відпочити за півтори-дві тисячі доларів. Деякі туроператори час від часу організовують промоакції до Занзібару та Танзанії — тижневий відпочинок за 1100 доларів на двох. Але ці напрямки — для невибагливих туристів. Кращі умови у Кенії. Там прекрасні сафарі. Грошовиті туристи полюбляють взимку романтичний відпочинок на Мальдівах. Треба орієнтуватися на ціну від 3,5 тисячі доларів на двох. Популярними також є країни Карибського басейну — Мексика, Куба, Домінікана, де ціни за семиденний відпочинок стартують від трьох тисяч доларів”.

Фото з архіву “ВЗ”

Схожі новини