Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хочеш знати, коли приїде маршрутка? Напиши смс!

Набридло мерзнути на зупинках громадського транспорту в очікуванні маршрутки чи трамвая? Ноу-хау для пасажирів— відтепер дізнатися, коли приїде маршрутка на зупинку, можна за допомогою смс-повідомлення.

Як це працює? На деяких зупинках громадського транспорту є наліпки з інструкцією, де вказано код зупинки. За допомогою мобілки треба набрати цей код і відправити смс за номером 2214. Вартість смс — згідно з тарифом оператора мобільного зв’язку. У відповідь отримаєте смс з часом прибуття транспорту. Якщо на зупинці кілька маршрутів — отримаєте весь список. Про це повідомив “ВЗ” директор ЛКП “Львівавтодор” Олег Береза. Він каже, що завдяки підтримці ЛКП «Львівавтодор» скористатися послугою можна з будь-якого мобільного телефону (не обов’язково мати дорогий смартфон чи айфон). Розробниками новинки є активісти Центру міського сервісу спільно з ЛКП «Львівавтодор».

До 2020 року на всіх зупинках буде розміщено електронні табло, де, зокрема, буде час очікування та транспорт (нагадаємо, подібні табло були на деяких зупинках, але вони “почили в бозі”. - Авт). Але до того часу доведеться користуватися дешевшою тимчасовою альтернативою цієї послуги — відправляти смс. На наліпках - назва зупинки, індивідуальний QR-код та код зупинки. Завдяки цьому інформацію про прибуття транспорту можна отримати, не завантажуючи жодних додатків.

Другий спосіб дізнатися, коли прибуде маршрутка, — QR-код. Щоб скористатися цим варіантом, потрібно мати смартфон та підключення до Інтернету. Зчитавши з наліпки QR-код (для цього необхідна спеціальна програма), перейдете за посиланням із інформацією саме для цієї зупинки, де буде інформація про прибуття транспорту. Якщо не можете зчитати QR-код, але маєте смартфон із підключенням до Інтернету, заходьте на сайт lad.lviv.ua, введіть у спеціальному віконці написаний на зупинці код. Є інший спосіб. Увімкніть у телефоні геолокацію (місцезнаходженя), зайдіть на сайт lad.lviv.ua. На карті оберіть потрібну зупинку. За кілька секунд дізнаєтеся, коли прибуде транспорт.

А тим часом...

У Новорічну (з 31 грудня на 1 січня) і Різдвяну (з 6 на 7 січня) ночі у Львові курсуватимуть нічні трамвайні маршрути. Працюватимуть лише три трамвайні маршрути: № 3Н - від площі Соборної до аквапарку, №6Н — від головного вокзалу до вулиці Липинського та № 8Н (“Трамвай на Сихів”) - від площі Соборної до кінотеатру ім. Довженка. Інтервал руху нічних трамваїв — 30 хвилин.

Схожі новини