Передплата 2024 «Добрий господар»

Вулиці прибирає «пенсія»

З 2 390 двірників 67% – пенсійного віку. Більшість прибиральної техніки також застаріла.

67% двірників, які прибирають вулиці Львова, — пенсійного віку. Загалом до прибирання міста задіяно 2 тисячі 390 людей. Про це повідомив під час сесії Львівської міськради директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Бабак.

Чиновник надавав інформацію депутатам про те, як прибираються вулиці. З його слів можна зробити висновок, що й прибиральна техніка — теж “пенсійного віку”. Із 124 одиниць техніки, яка задіяна до прибирання міста, лише 49 машин мають вік до десяти років. Решта техніки старіша. Зокрема, працює одна машина випуску 1969 року.

Депутати висловили багато зауважень щодо прибирання міста під час останнього сильного снігопаду. Як уже писав “ВЗ”, тоді комунальні служби не впоралися із прибиранням міста. За інформацією “ВЗ”, для того, аби повністю забезпечити потребу міста у сучасній снігоприбиральній техніці, потрібно близько 200 тисяч гривень. Однак ця техніка реально буде задіяна три-чотири дні на рік, оскільки такі потужні снігопади, як нещодавній, бувають нечасто. Так само і з персоналом ЛКП — якщо набрати більше людей у штат, більшу частину року вони не будуть достатньо завантажені роботою. Тому керівництво міста воліє економити на снігоприбиранні...

Фото автора

Схожі новини