Передплата 2024 ВЗ

Рік Вогняного Півня — без фаєр-шоу

Цього року жоден нічний клуб не ризикне «здивувати» гостей вогняними забавами.

Стартують традиційні клопоти - де зустріти Новий рік? Левова частка українців обирає варіант святкування вдома, бо так економніше. Ті, кому нецікаво зустрічати Новий рік біля телевізора і наминати олів’є, обирають вечірку у розважальному закладі. Там вам і вечеря, і конкурси, і музика, і танці. Журналіст «ВЗ» дізнавалася, чим цього року в ніч на 1 січня розважатимуть львів’ян та гостей міста, та у скільки обійдеться новорічний вогник.

2017-ий — Рік Вогняного Півня. Логічно, що заклади мали б розважати гостей у Новорічну ніч саме на цю тему. Зателефонувала у кілька закладів, але розваг на тему Півня не знайшла. Після трагічного випадку у клубі “Мі100” на новорічних вогниках не буде фаєр-шоу. Арт-директори клубів в один голос кажуть: “Обійдемося без вогню... Вогняного Півня вшануємо хіба що червоними декораціями, веселою забавою”.

“Півень любить “показуху”, все гарне та яскраве. Тому у Львові будуть робити акцент на яскравих шоу, - розповів “ВЗ” ведучий, шоумен Андрій Москін. - Львівські заклади дедалі частіше запрошують на новорічні вогники столичних зірок, щоб дивувати публіку. Цього року більшість закладів відмовляються від традиційних фаєр-шоу, шоу-балетів, Діда Мороза... Популярними цього року серед шоу-програм будуть таємничі фокусники, бармени в образах Санта Клауса, які покажуть шоу та приготують коктейлі. Якщо раптом на Новий рік у Львові бракуватиме снігу — на допомогу прийде паперове шоу. Людей не здивувати на новорічний вогник їжею та насиченою шоу-програмою. Вони шукають місце, де їм буде затишно. І тут багато залежить від ведучих, які будуть розважати”.

Цього року ціни на святкові вогники зросли. Порівняно із минулим роком більшість закладів накинули до кошторису від 300 до 700 гривень. Найдешевший варіант — 2,5 тисячі гривень, статусні заклади беруть від 2,8 і до понад 5 тисяч. Кажуть, витрати на меню зросли, гонорари зірок теж влітають у копієчку. Плюс треба не обділити свій персонал, який у Новорічну ніч обслуговуватиме гостей. “На ціну впливають тарифи на газ, електрику, коливання на валютному ринку (чимало продуктів заклади харчування купують за кордоном), - сказав “ВЗ” ресторатор Іван. - Незважаючи на подорожчання, вільних місць уже практично немає. Бронювали ще з листопада, дехто швидше. Маємо постійних клієнтів — переважно іноземців. Багаті німці, італійці, турки заздалегідь бронюють столик через Інтернет. У день святкувань дають нам хорошу виручку на барі. Замовляють дороге шампанське, устриці”.

У ресторані “Панорама”зустріч Нового року обійдеться у 2 тисячі 900 гривень на одну особу (торік вечірка коштувала 2 700 гривень). Адміністратор сказав, що у вартість входить святкове меню та пляшка алкоголю (на одну особу) на вибір — шампанське, вино, горілка. Гостей розважатиме джазовий гурт «Експромт», учасниця поекту «Голос країни» Юліана Лавріна, виступ кабаре. Наприкінці — дискотека від діджеїв.

Готель “Цитадель”пропонує зустріти Новий рік в дусі «Ілюзія обману» — містика, таємничість. Повірити в диво гостям вечірки допоможе ілюзіоніст Юрій Мончак -учасник шоу «Україна має талант», переможець багатьох міжнародних конкурсів. Розважатиме кавер-бенд Gunz Live Band, ведучий — Назар Бійчук. Ціна питання — 5 тисяч 900 гривень за особу (у вартість входить меню та пляшка шампанського).

У Kavalier Boutique Hotel - розваги у стилі Одрі Гепберн. Можна буде перенестися в атмосферу 60-х років, у світ акторки - зразка бездоганного стилю. Гостям пропонують одягнутися у стилі Одрі. Розважатимуть київські діджеї та київська ведуча Катерина Красникова. Вечірка коштує 2 900 гривень за особу.

Нічний клуб “Рафінад”цьогоріч обіцяє вразити оригінальністю. Новорічний вогник буде у стилі білої вечірки. Гості мають бути одягнені лише у біле, зали прикрашатимуть білі декорації, світлове шоу — теж біле (не фаєр-шоу). “Усіх уже дістали традиційні новорічні вечірки із виступами дешевих артистів, - сказав “ВЗ” арт-директор клубу “Рафінад” Юліан Фінюк. - У Львові в період Новорічних свят багато туристів, хочеться вразити гостей чимось оригінальним та вишуканим. Так і з’явилася ідея білої вечірки. Цього року вечірка коштуватиме близько двох тисяч гривень (торік — 1300 гривень за особу), дискотека для тих, хто не замовив столика, — 250 гривень. Від подорожчання нікуди не подінешся, бо витрати на організацію вечірки чималі - від алкоголю і до декорацій”. Арт-директор клубу сказав, що ще до початку грудня столики на новорічну вечірку уже забронювали 70 осіб (зали клубу вміщають близько 300 осіб), більшість з яких — іноземці.

Якщо хочете зустріти Новий рік у ресторані за містом — вирушайте у Трускавець.У готелі “Міротель”вартість новорічного бенкету — 10 тисяч гривень на одну особу. У “зіркову” ціну входить шоу від зіркових гостей. Ведучий Новорічного свята - популярний шоумен, ведучий шоу «Холостяк», «Неймовірна правда про зірок» та багатьох телевізійних програм Григорій Решетник. Виступатимуть гурти “Авіатор”, “Ділайс”.

Вечірка у готелі Edem Resort(село Стрілки Перемишлянського району, за 30 кілометрів від Львова) - 33 тисячі 800 гривень (за двох осіб). У вартість входить проживання три ночі в готелі (1-3 січня), новорічний бенкет, де пропонують безлімітний алкоголь. Бонус для гостей — паперове шоу. Особливих зіркових VIPів на вечірці не буде. Ведучий - шоумен Максим Діденко, розважатиме кавер- гурт Львова JAM.

Фото Андрія МОСКІНА

Схожі новини